2024. május 24. - Eszter, Eliza

Beperlik a Fideszes képviselőket

Rágalmazási pert indít a nyíregyházi Fidesz két nyíregyházi önkormányzati képviselője, a cégnél felügyelő bizottsági tagságot betöltő személy ellen a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.
2009. szeptember 7. hétfő 15:54 - HírExtra
Belus Tamás, a zrt. vezetője hétfőn sajtótájékoztatón a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen visszautasította azokat a fideszes közléseket, miszerint egy 52 milliós szoftver telepítéséért és 20 millió forintos pénzügyi tanácsadási megrendelésre úgy fizetett a társaság, hogy teljesítés nem volt mögötte.

A vezérigazgató kijelentette: "a felügyelő bizottsági tagok nem azért vannak, hogy a tiszteletdíjat felvegyék, hanem ellenőrizzék az ügyvezetést, s ha az érintettek is ezt teszik, akkor az általuk kreált két üggyel kapcsolatban minden dokumentumot megtalálnak a teljesítésre a cég éves beszámolójában és a könyvvizsgáló jelentésében".

Újságírói kérdésekre válaszolva Bellus Tamás a tiszteletdíjról mértékéről elmondta, havi 50 ezer forintról és kilométerpénzről van szó. Az utóbbival kapcsolatban az újságírói értetlenségre, miszerint helyben működő cégnél, helyi lakosok által betöltött tisztségviselők esetében miért van szükség közlekedési költségtérítésre, azt válaszolta: "konferenciákra, tanulmányutakra is mennek az fb-tagok az ország különböző fürdőhelyeire".

A cégvezető tájékoztatásából kiderült: az egyik érintett felügyelő bizottsági tag például 2005 és 207 között 44 fürdőt látogatott meg, főként távoli helyekre - ahogy fogalmazott - "szeretett járni", például Sopronba, Bükfürdőre, Győrbe és Budapestre.

Arra a kérdésre, hogy szükségesek voltak-e az utak, s ki utalványozta a kifizetést, azt felelte: "az adóhivatalhoz fognak fordulni, hogy rendbe tegyék a költségtérítés ügyét".

Bellus Tamás - mint mondta - csak az újságból értesült arról, hogy a Fidesz feljelentése alapján nyomozás indult a zrt.-nél, a rendőrség még nem kereste meg a céget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását