2024. május 30. - Janka, Zsanett

Az MSZP-nek tetszik a közbiztonsági program

Az MSZP támogatja a kormány közrend és közbiztonság megerősítését célzó tízpontos programját.
2009. szeptember 7. hétfő 16:10 - HírExtra
"Az elmúlt időszakban nem lehetett nem hallani az emberek kiáltását, amellyel biztonságot követelnek, és mi mindent megtettünk és megteszünk a későbbiekben is annak érdekében, hogy megszilárdítsuk az emberek biztonságérzetét és megerősítsük a bűnmegelőzést" - közölte a képviselő, hozzátéve: "az elkövetőknek pedig azt üzenjük, hogy bűn nem marad büntetlenül".

Az MSZP azt szeretné, ha a rendőr az állampolgár számára elérhető, a bűnöző számára pedig elrettentő közelségben lenne, ezért üdvözlik azokat a lépéseket, amelyek több rendőrt jelentenek. A településőrség megszervezésére nyújtott lehetőség pedig biztosítja, hogy a civil szervezetek és az önkormányzatok a rendőrséggel együttműködve szolgálják a biztonságot. Juhász Ferenc szerint ezek együttesen jelenthetnek komoly előrelépést.

A politikus megjegyezte: az elmúlt időszakban nagyon sok eredményt értek el a rendőrök, példaértékűek voltak a bűnfelderítések - példaként említette a romagyilkosságok elkövetőinek és a politikai terrorszervezeteknek a felderítését - , de ezzel együtt is még többet kell tenni a későbbiekben annak érdekében, hogy valamennyi állampolgár biztonságban érezhesse magát.

Bajnai Gordon miniszterelnök Rend és biztonság néven tízpontos közbiztonsági intézkedéscsomagot jelentett be a Rendőrtiszti Főiskola hétfői budapesti tanévnyitóján. Mint mondta: 2010-től szerződéses rendőrök állhatnak szolgálatba, ötven százalékkal több rendészeti főiskolást képeznek, így ezer rendőrrel lesz több az utcán. Az intézkedések között említette, hogy létrejön a településőrség, és hogy a kis értékű lopások ügyében is lehet majd a rendőrséghez fordulni.

Bajnai Gordon elmondta, növelik a polgárőrség támogatását, segítik a roma fiatalok rendőrré válását, több pénz lesz térfigyelő kamerákra; 600 millió forinttal megerősítik a Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI). Hozzátette: a rendőrök részt vehetnek konfliktusmegelőző képzéseken, és új szolgáltatás lesz a testület részéről a közbiztonsági tanácsadás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását