2024. április 23. - Béla

Melegfelvonulás: Már állnak a kordonok

Már szombaton kora reggel felállította a rendőrség a fővárosi Andrássy út mindkét oldalán és annak bekötőútjain a fémkordonokat, amellyel biztosítják a délutáni melegfelvonulást.
2009. szeptember 5. szombat 12:45 - HírExtra
Az MTI tudósítója délelőtt 10 óra előtt azt látta, hogy az Andrássy út mindkét oldalán, a szervizút melletti járdáknál állították fel a kordonokat, a bekötőutak kereszteződésénél szintén kordonok állnak, de a mellékutcákban még engedték a forgalmat.

A Kodály-köröndnél jelentős rendőri egység áll, tucatnyi mikrobusszal és több járőrautóval várakoznak a rendőrök. A Keleti pályaudvar közelében, a Fiumei út elején legalább 15 rendőrségi mikrobusz és több járőrautó áll, a Városháza parkban és az Erzsébet tér környékén legalább 60, teljes védőfelszerelést viselő rendőr várakozik mikrobuszokban, rendőrautókban, illetve a tereken.

A rendőrség tájékoztatása szerint a meleg méltóság menete miatt szombat délelőtt 11 órától éjfélig teljesen lezárják a forgalom elől az Erzsébet teret és a környező utcákat, a Bajcsy-Zsilinszky utca egy részét, az Andrássy utat és a vele párhuzamos Révay utcát, a Paulay Ede utcát, az Aradi utcát és a Délibáb utcát. Itt a keresztutcákat is lezárják az Andrássy úttól számított első kereszteződésig. Lezárják az Opera környékét, az Oktogont, a Kodály köröndöt, a Hősök terét és a Felvonulási teret is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) már a hét elején tájékoztatta a menet útvonalába eső üzletek tulajdonosait és az ott lakókat, hogy a demonstráció ideje alatt korlátozó intézkedésre kerül sor, de a lezárt területre való jogszerű bejutást, a szabad mozgást, a nyilvános és közforgalmú intézmények zavartalan működését garantálják.

A leszbikusokból, melegekből, biszexuálisokból, transzneműekből és szimpatizánsaikból álló felvonulás, amely az egyhetes Budapest Pride rendezvénysorozat záróeseménye; kora délután indul a Hősök teréről. A résztvevők végigvonulnak az Andrássy úton egészen az Erzsébet térig.

A BRFK szóvivője az MTI-nek szombat délelőtt azt mondta: felkészült arra, hogy a szabad véleménynyilvánításhoz és a gyülekezéshez való jogát mindenki békésen gyakorolhassa.

Tafferner Éva közölte: fokozott ellenőrzést rendelt el reggel hat órától vasárnap reggel hatig Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány az V., VI. VIII. és XIV. kerületben, hogy megelőzzék, illetve megakadályozzák a közbiztonságot veszélyeztető cselekményeket.

Az ellenőrzések során - amelyek részben azokat a kerületeket érintik, amelyeket a meleg méltóság menete is - a rendőrség igazoltathat, ruházatot, járművüket átvizsgálhat, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatja, illetve azoknak a rendezvények, események helyszínére történő bevitelét megtilthatja.

Az MTI tudósítója délelőtt azt látta, hogy az Erzsébet tér és az Andrássy úton több embert igazoltattak, és átvizsgálták a hátizsákokat is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását