2024. május 18. - Erik, Alexandra

Oszkó kimondta a lesújtót

Jövőre a 2009-ben vártnál 400 milliárd forinttal kevesebb bevétellel számol a költségvetés, így ekkora további megtakarításra van szükség - ismertette Oszkó Péter pénzügyminiszter szerdán a kormányszóvivői tájékoztatón.
2009. szeptember 2. szerda 16:05 - HírExtra
A központi költségvetésből érhető el mintegy 200 milliárd forint megtakarítás, a többi az önkormányzatok és a közösségi közlekedés működésének átalakításából származhat. Az önkormányzatok az eddiginél nagyobb gazdálkodási szabadságot élveznek, csökkennek feladataik, és a kizárólag hazai finanszírozású fejlesztéseket szüneteltetik.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a hirtelen és jelentős mértékű gazdasági visszaesés után a gazdaságpolitikának köszönhetően gyors kilábalásra számít a kormány Magyarországon; a jövő évi költségvetés már előkészíti a gazdaság növekedési pályára állítását.

Jelentősebb tartalékot képez a kormány a jövő évi költségvetésben a világgazdaság bizonytalansága miatt - jelentette be. Legalább 50-60 milliárdot szánnak az általános tartalékra, a kamatpálya bizonytalansága miatt kamatkockázati tartalékra 30-50 milliárdot, míg a stabilitási tartalék 60-80 milliárdot tehet ki a 2010-es büdzsében - mondta.

A tervek szerint a kabinet jövő héten fogadja el a 2010-es büdzsét és pénteken nyújtja be az Országgyűlésnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását