2024. április 25. - Márk

Taxik a Margit hídon?

A Margit hídi felújítás kivitelezőjének az álláspontjától függ, hogy a hídon az ideiglenes vágányok elkészülte után közlekedhetnek-e taxik.
2009. szeptember 1. kedd 13:20 - HírExtra
Kerényi László Sándor elmondta, hogy a Főpolgármesteri Kabinet pénteken ismét tárgyal a Margit híd rekonstrukciójával összefüggő kérdésekről. A testület hétfői ülésén ez ügyben annyi hangzott el, hogy a tervező az ideiglenes vágányok műszaki sajátosságai és korlátozott terhelhetősége miatt nem javasolja a taxik közlekedését az ideiglenes vágányok elkészülte után.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében sérelmezte, hogy a fővárostól kapott márciusi engedélyük ellenére mégsem közlekedhetnének taxik a felújítás alatt a hídon. Érthetetlennek tartják azt, hogy miközben a 17-40 tonnás villamosok és buszok igénybe vehetik a hidat, az egy tonna körüli taxik nem használhatják azt.

Kerényi László Sándor közölte, hogy a hivatal valóban engedélyezte az év elején a taxisok közlekedését a felújítás idején a hídon. Jelezték azonban azt is, hogy balesetveszély vagy egyéb kockázatok miatt bármikor számíthatnak a taxisok a hídon való közlekedésük korlátozására.

Hangsúlyozva, hogy egyelőre még nincs városvezetői döntés ez ügyben. Az ügyosztályvezető azonban felhívta a figyelmet arra, hogy az egész főváros közlekedésére kiható, súlyos torlódást eredményezne, ha netán egy taxi lerobbanna a hídon. Itt egyébként az ideiglenes vágányokon a buszok és a villamosok amúgy is jelentős sebességkorlátozás mellett haladhatnak majd. Nehezíti a helyzetet az is, hogy az ideiglenes pálya naponta több órás karbantartást igényel, amit taxik közlekedése esetén még nehezebben tudnak végrehajtani. Hasonlóképpen zavarhatja a várhatóan sok taxi a hídon zajló felújítási munkákat is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását