2024. május 18. - Erik, Alexandra

Vízierőmű-baleset Oroszországban: már 72 áldozat

Vasárnap megtalálták a Szajan-Susenszki vízi erőműben két hete bekövetkezett baleset 72. áldozatának holttestét - jelentették be az illetékes hatóságok.
2009. augusztus 30. vasárnap 19:09 - HírExtra
Az illető azonosítását megkezdték, további három eltűnt embert még keresnek. Vaszilij Zubakin, az erőmű tulajdonosának (RusGidro) megbízott igazgatótanácsi elnöke az erőmű dolgozóival tartott találkozón elmondta: többen közülük már felmondtak. A vezető arra kérte a munkatársakat, ne hagyják ott állásukat, mert mindegyikük nagy tapasztalattal rendelkezik, ismeri az erőmű minden csavarját, és ezért többet ér akár tíz új embernél is.

Zubakin azt is elmondta: Hakaszföld kormánya idén a Szajan-Susenszki erőmű leállása miatt költségvetése mintegy 15 százalékának megfelelő összeget veszít el. Emiatt az orosz pénzügyminisztériumhoz fordulnak majd. Mint mondta, a RusGidro és Hakaszföld között szociális partnerségi szerződés áll fenn, de azt alighanem át kell dolgozni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását