2024. május 21. - Konstantin

Nincs porbléma a zalai élményfürdőkkel

Nem találtak hiányosságokat a szakemberek a Zala megyei fürdőhelyek és szállodák területén található élménymedencék műszaki ellenőrzésekor - derült ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) által a megyében elvégzett mintegy két tucat ellenőrzésnél.
2009. augusztus 29. szombat 11:30 - HírExtra
A budapesti Aquaworldben történt halálos tragédiát követően országszerte feladatként kapta az ÁNTSZ, hogy ismételt vizsgálatoknál ellenőrizzék a fürdőkben található élménymedencéket, ezt a munkát a fogyasztóvédelem és a munkaügyi felügyelet szakembereivel együtt végezték el.

A Zala megyében a kistérségi intézetek által elvégzett vizsgálatokról mindhárom intézetnél közölték: nem találtak olyan hiányosságokat, amelyek balesetveszélyt okozhatnának. Az ellenőrzéseknél azonban az is világossá vált, hogy nincsenek olyan szabályok, amelyek például meghatároznák, melyek is az "élményelemek", és pontosan milyen feltételeknek kell megfelelniük.

Illés Ibolya, az ÁNTSZ zalaegerszegi-lenti intézetének helyettes vezetője elmondta: a területükön található zalaegerszegi aquaparkban és a lenti gyógyfürdőben sem a csúszdák, sem a látványelemek működésénél nem tapasztaltak technikai problémákat. Hozzátette, a korábban is rendszeres ellenőrzéseknek és az üzemeltetők részéről tapasztalható együttműködésnek is köszönhető, hogy a nyári akció keretében nem találtak kivetnivalót.

Buzás Judit, a nagykanizsai-letenyei kistérségi intézet vezetője arról számolt be, hogy Zalakaros, Letenye, Nagykanizsa, Bázakerettye és Gelse strand- és gyógyfürdőinek, továbbá két zalakarosi szálloda medencéinek ellenőrzésénél ők sem találtak kifogásolnivalókat. Tapasztalatuk szerint az üzemeltetők is fontosnak tartják, hogy fürdőik probléma nélkül működhessenek.

Károlyi Szilvia, a keszthelyi-hévízi intézet helyettes vezetője elmondta: 15 fürdőhelyet ellenőriztek, ebből négy Balaton-parti strand volt. A két keszthelyi, valamint egy-egy gyenesdiási és vonyarcvashegyi strand csúszdáin kívül Zalaszentgróton és Kehidakustányban fürdőket, Hévízen pedig szállodai medencéket vettek vizsgáltak meg. Ebben a térségben sem találtak műszaki hiányosságokat, a statisztikák alapján pedig kiderült, hogy sem tavaly, sem az idén nem voltak komolyabb balesetek ezekben a fürdőkben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását