2024. június 16. - Jusztin

Életkép a romagyilkosság után

Elhisszük, de legalábbis nagyon reméljük, hogy valóban a romákat sorozatban megtámadó tetteseket fogta el a rendőrség - Danyi József, a Tatárszentgyörgyön februárban meggyilkolt Csorba Róbert sógora.
2009. augusztus 27. csütörtök 18:27 - HírExtra
A kettős gyilkosság helyszínétől körülbelül fél kilométerre lakó Danyi József elmondta: a család gyásza csak nehezen enyhül. A támadáskor súlyos sebeket elszenvedett kislány testileg már rendbe jött, ám lelkileg még nem. Megviselt, visszahúzódó, gyakran emlegeti halott édesapját és öccsét. Az özvegyet és gyerekeit a rokonok segítik, de a polgármester is nyújtott támogatást – fűzte hozzá az alkalmi munkából élő Danyi József.

Kitért arra is, hogy hosszú ideig felváltva járőrözött a falu utcáin szinte mindenki, akinek volt pénze benzinre, s ha idegen kocsival találkoztak, felírták a rendszámát, majd továbbították a dabasi rendőrkapitánynak. A roma férfi szerint erre már nincs szükség. Egyrészt azért, mert elkapták a gyilkosokat, másrészt azért, mert a dabasi rendőrség járőrei még mindig rendszeresen feltűnnek Tatárszentgyörgy utcáin.

"Vigyáznak ránk, amit köszönünk" - fogalmazott Danyi József.

Farkas László dabasi rendőrkapitány csütörtökön arról számolt be az MTI-nek, hogy szerdán megbeszélést folytatott a hosszabb szabadságáról nemrég visszatért Berente Imrénével, Tatárszentgyörgy polgármesterével. Egyebek mellett tájékoztatta a település vezetőjét az elmúlt hetekben az éjszakákat teljesen lefedő, működő "fényhíddal" ellátott rendőrautóval történő járőrözésről. Szóba került az is, hogy több tatárszentgyörgyi lakos kérte a fényhíd kikapcsolását, mert akinek nincs redőny, vagy sötétítő függöny az ablakán, azt zavarja a villogó lámpa.

A rendőrkapitány hozzátette: a kettős gyilkosság óta többször is találkozott a polgármesterrel, mint ahogy a helyi körzeti megbízottal és az örkényi rendőrökkel is jó munkakapcsolatot ápol. Februártól másfél hónapon át olykor 8-10 dabasi, illetve örkényi egyenruhás is rótta Tatárszentgyörgy útjait éjjel-nappal, majd átálltak a vissza-visszatérő közös ellenőrzésekre. Nyár elejétől főként a hétvégékre "koncentráltak", míg három hete a rendszeres "éjszakázás" vette át a főszerepet.

Tatárszentgyörgyön február 23-án Molotov-koktéltól gyulladt ki a helyi cigánytelep szélén az utolsó ház. A tűz elől menekülőkre vadászfegyverrel rálőttek, aminek következtében egy ötéves kisfiú és édesapja vesztette életét, egy hatéves kislány súlyosan megsérült. A feltételezett támadókat augusztus 21-én fogta el a rendőrség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását