2024. április 25. - Márk

Keletkezés, létezés, megváltás - micsoda kiállítás!

Lucja Radwan osztrák festőművész képeiből nyílik kiállítás a pécsi Művészetek és Irodalom Házában augusztus 26-án.
2009. augusztus 23. vasárnap 15:55 - HírExtra
A Pécsett bemutatott olajfestményeinek vezérfonala a keletkezés, a létezés, a megváltás. Az OPUS Alapítvány Határtalan Misztériumok című, a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program felvezető évébe fogadott kiállítása az életmű nagyobb részével ismerteti meg a látogatót.

Lucja Radwan osztrák festőművész fiatal kora óta fest, Krayem Maria Awad és Kornis György akadémista mestereknél tanult. Jelen kiállítása Pécsi Egyházmegye Millennáris jubileuma előtti tiszteletadás.

A művésznő szenvedélyes akvarellista. Ezzel a technikával adja vissza a fény és a színek gyengéd szövedékeinek sajátos látásmódját. Tájképein, mint például az ausztráliai tanulmányútján festetteken is, az emberi kéz okozta sebeket kívánja ecsetjével begyógyítani. Természeti környezetükben elmélkedhetünk néhány osztrák kegyhely, mint például a melki apátság vagy a szerviták kolostorának titokzatos sugárzásán.

Pécsett bemutatott olajfestményei az emberi kapcsolatok, érzések spontán fantázialeképezései. Képeinek szétfolyó határai és arányai különleges álomvilágba vezetik a nézőt. Rendkívüli technikával szól az anyai szeretetről, de akár az összetűzésekről is.

Első magyarországi bemutatkozása Jósvafőn volt. Művészetét a világ számos országában ismerik, így például Lengyelországban, Ausztriában, Japánban, Izraelben, az USA-ban, Svájcban, Dél-Koreában, Olaszországban, Ausztráliában, Törökországban. Egyebek közt az Ausztria Képzőművészei Schönbrunn Kastély szakegylet tagja. Hat nemzetközi díja mellett arra a legbüszkébb, hogy képei helyet kaptak II. János Pál pápa gyűjteményében is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását