2024. június 15. - Jolán, Vid

Erdőtűz Athénnál is

Hatalmas erdő- és bozóttűz lobbant fel szombaton Athén északi határain. A görög polgári védelem - tekintettel a drámai helyzetre - rendkívüli állapotot hirdetett ki.
2009. augusztus 22. szombat 20:02 - HírExtra
"Pillanatnyilag nem vagyunk urai a helyzetnek" - közölték a régió polgármesterei a görög rádióban. Vastag, vöröses-barnás füstfelhők lebegtek csaknem az összes athéni városrész felett. Az ország más vidékeiről erősítéseket küldtek a tűz sújtotta vidékre. A tűz különösen nagy erővel tombolt a fővárostól 40 kilométerre északra, Marathon és Grammatiko helységek közelében. A lángok egyre fenyegetőbben közelítenek Athén elővárosaihoz. A tűzoltóság repülőgépeket és helikoptereket vetett be a lángok megfékezésére.

Az egyik helikopterről készített felvétel azt mutatta, hogy a tűz frontvonala több kilométer hosszan húzódik. Erős északi szél táplálta a lángokat. A veszélyes helyzet miatt az egyik laktanyából föld-levegő rakétákat voltak kénytelenek biztonságba helyezni.

A lakók pánikszerűen menekültek a körzetből. Sok lakó azonban locsolótömlőkkel küzdött a lángok ellen, hogy mentse javait. A tűzben házi és vadállatok is elpusztultak.

"Nem tudunk lélegezni, a füst elviselhetetlen" - mondták Marathon lakói a görög televízióban. A vastag füstfelhők a pilótákat számos alkalommal akadályozták abban, hogy a vizet pontosan a tűz fészkei fölött eresszék ki.

Két évvel ezelőtt Görögországban 77 ember lelte halálát a pusztító erdőtüzekben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását