2024. május 3. - Tímea, Irma

Putyin a tragédia helyszínén

Vlagyimir Putyin orosz kormányfő a Szajan-Susenszki vízerőműben tájékozódott a hétfőn bekövetkezett katasztrófáról, annak várható kihatásairól és a romeltakarítási munkálatokról.
2009. augusztus 21. péntek 14:22 - HírExtra
Időközben egyre több áldozatot találnak meg, ahogy szivattyúzzák ki a vizet a romba döntött és elárasztott gépteremből: péntek reggeli hivatalos közlés szerint a megtalált halálos áldozatok száma 26, további 49 személyt még keresnek. Putyin utasítást adott arra, hogy a két illetékes főhatóság - az energetikai minisztérium és a RosGidro - hat héten belül dolgozza ki az erőmű helyreállításának tervét, lehetőség szerint a legújabb technológiákra támaszkodva.

A helyszínen tartott értekezleten a kormányfő az utóbbi idők egyik legsúlyosabb katasztrófájának minősítette a történteket, s elrendelte az összes szibériai erőmű alapos átvizsgálását.

Korábban Dmitrij Medvegyev államfő már rendelkezett általában az oroszországi erőművek ellenőrzéséről, és hangsúlyozta, hogy túlságosan laza a munkafegyelem, Putyin pedig kormánybizottságot hozott létre a baleseti következmények felszámolására, illetve annak ellenőrzésére.

Putyin arról is döntött, hogy szeptember 10-ig készüljön terv az állami szabályozás esetleges bevezetéséről az energiapiac érintett részén.

A Szajan-Susenszki erőmű a hétfői katasztrófáig a felhasznált áram mintegy 2,5 százalékát termelte meg a piac számára, s kiesése nyomán a térségben a szabadpiaci árak jelentősen megemelkedtek. Bár még így is jóval csekélyebbek az urali és az Oroszország európai részén érvényes áraknál, emelkedésük jelentősen rontja a térségbeli ipar rentabilitását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását