2024. május 18. - Erik, Alexandra

Újabb tiltás a Magyar Gárdának

Megtiltotta a rendőrség az újjáalakult Magyar Gárda mozgalom augusztus 22-i, Székesfehérvárra tervezett rendezvényét - közölte az MTI-vel csütörtökön a rendőrség.
2009. augusztus 20. csütörtök 18:40 - HírExtra
A rendezvényt egy magánszemély jelentette be - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a székesfehérvári rendőrkapitányság a gyülekezésről szóló törvényben kapott felhatalmazás, az alkotmány, a polgári és politikai jogok nemzetközi egységokmányában, valamint a római egyezményben megfogalmazott rendelkezések alapján tiltotta meg a rendezvény megtartását.

Korábban a rendőrség már megtiltotta az új Magyar Gárda mozgalomnak a fővárosba, szintén augusztus 22-re bejelentett rendezvényét, a mozgalom tagjainak ünnepélyes eskütételét, ugyancsak a gyülekezésről szóló törvényben kapott felhatalmazás, valamint az alkotmány, a polgári és politikai jogok nemzetközi egységokmánya és a római egyezmény alapján. A bejelentő felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a tiltó határozattal szemben a Fővárosi Bíróságra, ezt azonban a bíróság elutasította és helybenhagyta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tiltó határozatát.

A rendőrségi közlés szerint a BRFK a tiltó határozat és a bíróság jogerős végzése ellenében gyülekező, "az új Magyar Gárda mozgalom tagjainak megjelenése esetén a jogszabályok adta keretek között fel fog lépni". A rendőrség közölte azt is, hogy eljárást indítottak egyesülési joggal visszaélés és törvény, vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás elkövetésének gyanúja miatt, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

A Fővárosi Ítélőtábla július 2-án oszlatta fel a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet. Az indoklás szerint egy demokratikus társadalomban a közösség számára hasznosnak ítélhető cél sem valósítható meg a demokrácia értékrendjét sértő eszközökkel. A Magyar Gárda mozgalom az egyesület szerves része, a döntés az egyesület felszámolásával szükségképpen a mozgalomra is kiterjed, annak a szervezeti kereteit szünteti meg - szólt a bírói érvelés.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom július 11-én nagygyűlést tartott a budapesti Szabadság téren, ahol közfelkiáltással újjáalakult a Magyar Gárda mozgalom.
A demonstrációt követően a rendőrség nyomozást rendelt el izgatás és egyesülési joggal való visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

pandur58
2009. augusztus 24. 15:42
ocsabika!Egyébként van az általad hiányolt szabályat,a könyves polcon.Viszont neked meg tudni kellene hogy amikor indulatból irsz minta veszedelem,akkor hiba is elfordul.Ami természetesen megengedett az sms,msn,és fórumos hozzá szolásoknál!Na látod megint tanultál egy kicsit.Csak hajrá és képezd magad!Üdv:Pandúr.
ocsabika
2009. augusztus 24. 13:33
pandúr! egy helyesírási szabályzat nem ártott volna neked
pandur58
2009. augusztus 22. 10:44
Hát csak égjen komám! kutyát nem érdekli! Most mond meg öszintén mi a gyíknak a M. gárda? Szedet vedett,a java katona sem volt mert elsunyogta,vagy tényleg nyomorúlt volt.Most meg ott masírozik aval a semmit érő bandával.Elnézegetem az arcokat,hát rettentő "komoly" emberek arcát látom Extrém felszerelésben.Csak vannak de hogy minek? Egyáltalán mit is tehetnek? Semmit!!!! Maximum bandázhatnak.Azt ennyi.Semilyen jogkörük,még annyi sem mint egy hajdani kisdobosnak.akkor meg minek vannak? A nagy hazafiasság,meg nagy szavak.Amikor meg besorozták,azt nézte hogy nekeljen a hazát védeni.Na ezért nem tartom őket semmire!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását