2024. április 30. - Katalin, Kitti

Megyei elnökeire épít az MSZP

A területi választási listák negyedét fogadták el az MSZP megyei szervezetei, szeptember-október fordulóján mindenhol jóváhagyják a listát a jövő évi parlamenti választásra készülve.
2009. augusztus 18. kedd 14:45 - HírExtra
Budapesten Lendvai Ildikó pártelnök, Pest megyében Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter, megyei elnök, Heves megyében Sós Tamás helyi elnök, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Szekeres Imre elnökhelyettes, honvédelmi miniszter, Komárom-Esztergom megyében pedig Lukács Zoltán megyei elnök vezeti a területi listát - ezekről már döntöttek az MSZP területi szervezetei.

A többi megyében szeptemberben, vagy október elején döntenek arról, kik kerülnek a területi listákra.

Az MTI által megkérdezettek azt mondták: várhatóan a megyei elnökök vezetik a listákat, kivétel ez alól Baranya megye, itt Szili Katalin ősszel leköszönő házelnök áll majd az első helyen Puch László megyei elnök helyett.

Lendvai Ildikó pártelnök múlt pénteken úgy nyilatkozott: az MTI-nek: végéhez közeledik a 2010-es országgyűlési képviselő-választás jelöltjeinek kiválasztása, az egyéni választókerületi jelöltek túlnyomó többsége megvan, ősszel a megyei listákat is összeállítják a szervezetek.

Elmondta azt is, hogy az MSZP országos listáját a november végére, december elejére tervezett kongresszus fogadja el, a párt legfelső döntéshozó testülete dönt a választási programról, és az azt megvalósítani akaró miniszterelnök-jelölt személyéről is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását