2024. április 29. - Péter

Fókuszál az ifjúság!

Fókuszál az ifjúság! címmel Szolnok megyei fiatalok fotóiból nyílt kiállítás kedden a szolnoki megyeházán.
2009. augusztus 18. kedd 14:50 - HírExtra
A kiírók arra serkentették a különböző oktatási intézményekben tanulókat, hogy fényképen keresztül mutassák be egyéni látásmódjukat, juttassák érvényre kreativitásukat egy meghatározott, ám tág határok között mozgó témában: "Mit tudok vagy mit akarok megmutatni egy kattintással?".

A pályázattal a kiírók célja részben az volt, hogy megtudják, hogyan látják saját életüket, hogyan gondolkodnak a megyében élő fiatalok, például miért szeretnek vagy nem szeretnek itt élni az Alföld közepén, s hogyan vélekednek olyan dolgokról, amelyek bármelyik más európai állampolgárt is foglalkoztatnak.

A pályázatra 29 fiatal 85 képet küldött be. A színes és fekete-fehér fotókon többek között a megye természeti szépségei, jellegzetes építményei - így az öcsödi híd, a kunhegyesi református templom valamint a szolnoki Kossuth tér és egy tabáni tájház - látható. Fiatalok vidám, önfeledt pillanatait szintén többen megörökítették az amatőr fotósok közül.

A 10-18 évesek kategóriájában a szolnoki Falusi Vajk Zsolt lett az első Békaperspektíva című munkájával. A 19-25 évesek kategóriájában a kunhegyesi Dubovszky Ágnes kapta az első díjat Egyedül című képéért. Minden pályázó ajándékként átvehetett egy megyei albumot és egy Szolnok várost bemutató DVD-t.

A kiállítás, amelyre minden pályázó legjobb képét válogatták be, augusztus 31-ig tekinthető meg a megyeházán, ezt követően a tervek szerint vándorkiállítás keretében eljut több településre is, elsősorban oda, ahonnan a pályamunkák beérkeztek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását