2024. május 21. - Konstantin

Gyalázatos szemfényvesztés a krízisalap

A Fidesz szerint gyalázatos szemfényvesztés a szocialisták krízisalapja, amelyből az MSZP vezette kormány által elvett pénz apró töredékét kaphatja vissza most néhány ember.
2009. augusztus 17. hétfő 16:33 - HírExtra
Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel közölte: a krízisalap valójában az MSZP választási pártkasszája, amit az emberektől elvett pénzből hoztak létre, egyszeri, néhány ezer forintos kifizetéssel azonban egyetlen magyar család lecsúszását sem lehet megállítani.

Az ellenzéki politikus közleménye szerint elképesztő, hogy az MSZP ezzel a kampányszerű aprópénz-osztogatással palástolja, hogy alkalmatlan kormányzása miatt emberek tízezrei veszítették el munkájukat, családok százezreit fosztották meg szinte minden szociális juttatástól, csökkentették a nyugdíjakat, a fizetéseket, elvették a lakástámogatást, az utazási kedvezményeket, árakat és adókat emeltek, valamint új adónemeket vezettek be.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján hozták nyilvánosságra, hogy tizenöt politikus - köztük a miniszterelnök - félmillió forintnál többet fizetett be a krízisalap számlájára. A listán 75 név szerepel. Ennél többen utaltak pénzt augusztus 12-ig a számlára, de nem minden befizető járult hozzá ahhoz, hogy nevét nyilvánosságra hozzák.
A kormánytagok közül Bajnai Gordon kormányfő, Molnár Csaba kancelláriaminiszter, Kiss Péter társadalompolitikai miniszter, Hiller István oktatási tárcavezető, valamint ugyanennyivel Ficsor Ádám leköszönő titokminiszter fizetett be.

A szociális tárca adatai szerint a krízisalapban eddig összesen 4,2 milliárd forint gyűlt össze, ebből egymilliárd forint volt a kormány "indulótőkéje". Az adományokból 3,2 milliárd folyt be, amelyet szinte teljes egészében a gazdasági társaságok adták össze. A magánszemélyek felajánlása 22 millió forintot tett ki augusztus 12-ig.

Augusztus első munkanapján, hétfőn indult el a kríziskezelő program, amelynek keretében a krízishelyzetbe került családok az illetékes jegyzőkön keresztül egyszeri, méltányossági alapon elbírált, vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek. A segély összege legalább 20 ezer, legfeljebb 50 ezer forint, különös méltánylást érdemlő esetekben azonban akár 100 ezer forint is lehet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását