2024. április 20. - Tivadar

PM a telekocsik mellett

Ne számolja fel a kormány a telekocsizást! - A Fidesz a valódi, nonprofit autómegosztást is kivégzésre ítéli - írja közleményében a PM.
2016. augusztus 2. kedd 13:56 - HírExtra

A Párbeszéd Magyarországért közleménye:

"A  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nyilatkozata szerint „a hatályos jogszabályok értelmében Magyarország területén személygépkocsival közúti személyszállítási szolgáltatás személytaxi-szolgáltatásként vagy személygépkocsis személyszállító szolgáltatásként végezhető, amennyiben a szolgáltatást bármilyen ellenérték fejében - ideértve az útiköltséghez való részleges hozzájárulást is”.

Ezt azt jelenti, hogy a kormány nemcsak az uberezést, hanem a népszerű telekocsizást is ellehetetleníti. A telekocsizás arról szól, hogy az utas belead az útiköltségbe: így jól jár a sofőr, az utas és a környezet is, hiszen csökken az egy főre jutó károsanyag-kibocsátás. Korábban az adóhatóság is azt nyilatkozta, hogy amíg az utas csak belead az útköltségbe, s a sofőrnek nem keletkezik profitja, addig nincs dolga a NAV-nak a telekocsival.

A minisztérium most felrúgja ezt a megegyezést; a telekocsit is engedélyhez kötött személyszállításként állítja be.

A Párbeszéd Magyarországért súlyos hibának látja a telekocsizás ellehetetlenítését, mert megszünteti az emberek egyik spórolási lehetőséget és növeli a környezet terhelését. A Párbeszéd azt javasolja, hogy a telekocsizás továbbra se legyen hatósági engedélyhez kötött. A visszaéléseket szűrjék ki, de maradjon meg az emberek e közösségteremtő, költségcsökkentő, környezetet kímélő társulása – ahogy a világ számos más országában is."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását