2024. május 16. - Mózes, Botond

Megvan a buszbaleset okozója?

Kezdeményezte a rendőrség csütörtökön annak a 37 esztendős román férfinak az előzetes letartóztatását, aki az elsődleges adatok szerint felelős egy román turistabusz szerda hajnalban Szeged határában történt balesetéért, melyben tizennégyen sérültek meg.
2009. augusztus 13. csütörtök 17:07 - HírExtra
Az elsődleges adatok szerint a 43-as úton az országhatár felé haladó busz egyik utasa előreszaladt a sofőrhöz és elrántotta a kormányt, miközben azt kérdezte, Zágráb felé mennek-e. A sofőr megpróbálta az úton tartani a buszt, de ez nem sikerült, a jármű lecsúszott a több méterrel mélyebben futó szervizútra, ott összeütközött egy parkoló kisteherautóval és az oldalára borult - idézte föl a történteket Tuczakov Szilvána.

A Kelet-Romániából, a Moldva észak-keleti részén található Botosani megyéből származó 37 esztendős utas maga is könnyebb sérüléseket szenvedett a balesetben. Kórházi ellátását követően hallgatta ki a rendőrség.

A férfi meghallgatása során nem tudott magyarázatot adni a történtekre - tudatta a szóvivő. A rendőrség igazságügyi elmeszakértőt rendelt ki az ügyben és azt is vizsgálják, hogy a férfi fogyasztott-e alkoholt vagy más bódító anyagot.

Az utas ellen tömegszerencsétlenséget okozó közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Előzetes letartóztatásának elrendeléséről várhatóan pénteken dönt a bíróság - közölte a szóvivő.

A Spanyolországból érkező buszból, melyen 49 utas volt, a vészkijáraton és a kitört szélvédőn másztak ki az emberek. A helyszínről 14 sérültet szállítottak el a mentők, közülük hármat súlyos sérülésekkel műtöttek meg a szegedi traumatológiai klinikán. Több embert a helyszínen láttak el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását