2024. március 29. - Auguszta

A Fidesz Pécs vagyonának elherdálóit keresi

Azért van szükség az MSZP által kritizált átvilágításokra, mert a Fidesz szerint ez elengedhetetlen ahhoz, hogy megtalálják azokat, akik az elmúlt 11 évben elherdált városi vagyon sorsáért felelősek.
2009. augusztus 12. szerda 17:40 - HírExtra
A teljes átvilágítás kiterjed a városi cégekre, a holdingra, a teljes intézményrendszerre, az önkormányzatra, a városi gazdálkodásra, valamint a működési struktúrákra - hívta fel a figyelmet a Fidesz politikusa, aki példaként utalt a milliárdos hitelekre és az eladott buszokra is, majd azt is jelezte, hogy még folytathatják azon ügyek felsorolását, amelynek a felelősei után kutatnak.

"Meg kell találnunk és felelősségre kell vonnunk őket azokért a károkért, amelyet Pécs városának és nekünk pécsieknek okoztak" - írta közleményében az alpolgármester, aki ezzel arra reagált, hogy szerdán Tóth Bertalan, az MSZP pécsi elnöke sajtótájékoztatón kritikával illette, hogy újabb átvilágítás készül 50 millió forintért a város pénzügyeiről, s ezzel - továbbá a a világhírű Gyugyi-gyűjtemény mintegy 350 millió forintért tervbe vett megvásárlásával - plusz költségekbe veri magát a város.

A szocialista politikus hozzátette: ha mindehhez hozzászámolják a Széchenyi tér átalakítására vállalt 300 millió forintos kötelezettséget, akkor az elmúlt egy-két hónapot tekintve is minimum 700 millió forint plusz költségvállalás jelentkezik a baranyai megyeszékhely költségvetésében. Az MSZP városi elnöke kiemelte: a korábbi átvilágítások is már 15 millió forintot emésztettek föl. S mindezt akkor veszik tervbe, amikor húsz százalékkal csökkentik az önkormányzati cégek támogatását, az IMS-iskolák felújítását kellene megoldani, és még az útfelújítási programot is megfaragták - hívta fel a figyelmet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását