2024. május 6. - Ivett, Frida

Bajnai: biztonságot nyújt a jövő évi költségvetés

A stabilitásról, a növekedésről és a biztonságról szól a jövő évi költségvetés - jelentette ki Bajnai Gordon miniszterelnök az MSZP-frakció hétfői tematikus ülése után Budapesten.
2009. augusztus 10. hétfő 11:35 - HírExtra
A kormányfő leszögezte, hogy a 2010-es büdzsé nem fűnyíróelv alapján készül, világos prioritásokat tartalmaz majd. Ezek közé sorolta a közbiztonságot, közrendet. Mint mondta, e területre többet kívánnak költeni.

A költségvetés másik prioritásaként a munka becsületének helyreállítását említette a miniszterelnök.

Bajnai Gordon elmondta, hogy az MSZP-frakció támogatását, együttműködését kérte. Kiemelte: a frakció bevonásával dolgoznak tovább, azzal a reménnyel, hogy mire szeptemberben benyújtják a 2010-es költségvetés tervezetét a parlamentnek, minden lényeges kérdést tisztáznak.

A miniszterelnök közlése szerint a válságkezelés következő lépése egy stabil költségvetés megalkotása. Olyané, amely az eddigi eredményeket megerősíti, megtartja, s világos üzenet küld mindenkinek, aki ma "remegő ujjal" nyomja a gombot New Yorkban vagy Londonban arról, hogy kit finanszírozzon - tette hozzá.

A kormányfő azt mondta: Magyarországot érdemes támogatni, mert érti a válság üzenetét.
"Olyan költségvetést készítünk, amely betartja azokat az ígéreteket, egyezségeket, amikre alapul ma Magyarország stabilitása" - fogalmazott a miniszterelnök.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását