2024. április 19. - Emma

Testvérharc? Durvul a helyzet Debrecenben!

Még nincs programja augusztus 20. előtti szombat estére? Ajánlunk egy ütős kis estét – sikerre éhes harcosokkal, brutális küzdelmekkel és egy pazar gálával.
2009. augusztus 9. vasárnap 16:55 - HírExtra
Augusztus 19-én, a debreceni Főnix csarnokban rendezik meg hazánk egyik legdurvább küzdősportgáláját, illetve azon belül a K-1 MAX négyes tornát.

Testvérharc?

A legnagyobb harc a 71 kilogramm alattiak versengésében várható, ahol Zeller István, Tóth Gábor, Balogh Norbert és Nagy Zsolt küzd majd a bajnoki címért. Ráadásul a párosítások igazi presztízsharcot ígérnek.

K-1 MAX Gála, augusztus 19., Debrecen
Jegyárak: 2900 Ft (II. emelet), 3900 Ft (I. emelet), 5900 Ft (küzdőtér), 9900 Ft (Gold szektor – első két sor a ring mellett).
A belépők a Tourinformban (Piac u. 20.), a Kölcsey Központban (Hunyadi u. 1-3), Corpus Fitnessben (Oláh Gábor u. 5) és a helyszínen, a Főnix Csarnokban (Kassai u. 28.) vásárolhatók.
Itt van például rögtön az első elődöntő: a Tóth Gábor – Balogh Norbert elődöntőnél pikánsabb meccset nehéz elképzelni: a két harcos nap mint nap együtt készül a debreceni Fontana SE-ben. Nagyon jó barátok, szinte az összes gondolatát ismerik a másiknak. Testvérháború?

„Nagyon kemény, három menetes csatára számítok Norbi ellen” – nyilatkozta Tóth. „Mindent tudunk egymásról, lábtechnikával szeretném megfogni, de majd a ringben eldől, ki a jobb. Csakis a győzelem érdekel a Főnixben, nagyon készülök, sok barátom, ismerősöm jön ki a gálára. Szeretnék egy megalkuvás nélküli, harcos bunyót mutatni, de Norbit nagyon nehéz legyőzni, bár épp ez benne a kihívás. Nagy meccs lesz, mindketten száz százalékkal fogunk hajtani” – fogadkozik a párharc fiatalabb fele.

Nem az első olyan gála lesz ez a mostani Debrecenben, ahol főszerepet kapnak a hazai K-1-harcosok. Íme, egy kis összefoglaló a tavalyi K-1 Magyar nagydíj eseményeiről:

Balogh Norbert, aki a thai-boksz magyar bajnoki aranyérmét is sajátjának tudhatja, szintén nagyon készül már a barátja elleni harcra: „Sajnálom, hogy Tóth Gabival egymás ellen kezdünk. Gabi egy tehetséges, nagyon jó bunyós. Kettőnk küzdelmének esélyeiről én is csak azt tudom mondani: majd a ringben eldől, ki a jobb! Szeretném a technikámat, az állóképességemet és a rutinomat érvényre juttatni. Társaimhoz hasonlóan nekem sincs más célom, mint megnyerni a viadalt. Az utolsó profi vb-címmeccsem nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna, bizonyítani akarok a Főnixben, magamnak és a közönségnek egyaránt. Nagy kihívás, hogy a győztes a prágai Eb-döntőbe kerül, hatalmas lehetőség lenne kijutni oda”árulta el a párharc idősebbik harcosa, a huszonhat éves Balogh Norbert.

Kicsi a Zeller, de erős?

Nézzük a másik ágat! Ott ugyanis Nagy Zsolt Zeller Istvánnal csap össze a döntőbe kerülésért.

„Eddig egyetemi tanulmányaim miatt nem tudtam úgy felkészülni, ahogyan azt egy négyes torna megkívánta volna"
– mondta a 27 éves, tíz magyar bajnoki címmel, öt Világkupa-arannyal, valamint kick-boksz Európa- és kisvilágbajnok címmel is büszkélkedhető Nagy Zsolt.

„Nyár eleje óta Oláh Miklós és Hutai László irányításával készülök, augusztus 19-én szeretnék csúcsformában a Főnix szorítójába lépni. Kemény meccset várok a magas, szikár, szívós Zeller ellen, de igyekszem majd megtalálni harcmodorának ellenszerét. Örülök, hogy nem klubtárssal kezdek, ismerjük egymás technikáit, nehéz sporttársak ellen meccselni. Ha bejutok a fináléba, akkor félretesszük a barátságot. Nem szeretnék tippelni, ki kerül a másik ágon a döntőbe, csak azt tudom, jó teljesítménnyel, a tornagyőzelem kivívása a célom. Számomra is komoly motiváció a prágai Eb-döntő, de nem szeretek előre tervezgetni, úgy vélem, mindig a soron következő mérkőzésre kell koncentrálni, azt kell megnyerni” – tette hozzá a tapasztalt bunyós.

Nagy ellenfele a mezőny legfiatalabb tagja lesz: Zeller István mindössze tizenkilenc éves: „Túl akarok jutni Nagy Zsolton, aztán jöhet bárki, én fogok nyerni – jelentette ki lazán a kissé tapasztalatlan harcos. „Tisztelem őt, kitartó, nagy küzdő, komoly eredményeket ért már el, de én egyértelműen nyerni szeretnék ellene, a tornagyőzelemért jövök Debrecenbe. Engem is csábít Prága, fantasztikus lenne egy ilyen rangos versenyen szorítóba lépni” – mondta el a fiatal bunyós, akinek ezek szerint – hiába a legfiatalabb az indulók között –van egy egészséges önbizalma…

Hogy végül melyik bunyós örülhet a debreceni gála után, az augusztus 19-én, szombaton este kiderül – az azonban biztos, hogy több szikrázó K-1-meccset is láthat majd az egyre értőbb debreceni közönség.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását