2024. április 20. - Tivadar

Az MSZP visszamutogat a Fideszre

Az MSZP szerint közpénzekből pártfinanszírozó hálózatot működtet a Fidesz, ezért felszólították a Fideszt, és Kövér Lászlót, a párt választmányi elnökét, hogy adjon magyarázatot szerepükről a sajtóban is megjelent fóti korrupciós ügyben.
2009. augusztus 9. vasárnap 14:15 - HírExtra
Szabó Zoltán szocialista országgyűlési képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a közelmúltban nyilvánosságra került egy olyan hangfelvétel, amely szerint a Pest megyei városvezetés tulajdonában lévő cég vezetőjét arról próbálták meggyőzni, hogy egy pályázaton elnyert munkáért járó 30 millió forintnyi bért osszanak el egymás között. Ez véleménye szerint valójában "egy súlyosan törvénytelen fideszes média- és pártfinanszírozást szolgálna", amilyet nemcsak Fóton, de más településeken is alkalmaztak.

"Magyarországon él és virul a fideszes politikusokhoz köthető törvénytelen pártfinanszírozás" - jelentette ki Szabó Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő, aki azért is vár magyarázatot a Fidesztől és a Kövér Lászlótól, mert az ő neve is elhangzott azon a felvételen, amely alapján az ügy ismertté vált.

A szocialista képviselő még azt a kérdést is fel kívánja tenni Kövér Lászlónak, hogy működtetnek-e pártfinanszírozó hálózatot, van, vagy volt-e tudomásuk korrupcióról, tettek-e feljelentést emiatt, és miért kell támogatni a HírTV-t és a Lánchíd Rádiót.
A szocialisták nemcsak a Fidesztől, hanem a rendőrségtől is várnak választ, a hatóságtól arra a kérdésre, hogy hol tart a nyomozás a Fóti ügyben, kit hallgattak meg, beidézték-e már Kövér Lászlót, egyáltalán tettek-e kísérletet a korrupciós ügy felgöngyölítésére, "vagy mint az UD Zrt. ügyben nem a gyanúsítottakat, hanem a leleplezőket büntetik meg" - mondta a szocialista politikus.

A honatya Mádly Zsolt - időközben fegyelmi eljárás miatt ideiglenesen felfüggesztett - fideszes polgármesterre utalva úgy fogalmazott: a városvezető erőszakoskodása, hatalommal való visszaélése, a képviselők inzultálása, a mindenre fittyet hányó önkény a Fidesz kormányzása alatt is tapasztalható volt. "A hírek szerint a Fidesz a kormányzásra készülve olyan embereket képez, akikre a közszolgálatban számít, így joggal következhetünk arra, hogyan kormányozná az országot" - fogalmazott Szabó Zoltán, aki szerint a várható kormányzást például a kormánypárti médiakuratóriumok, a háromhetente tartott parlamenti ülések jellemezhetik majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását