2024. április 29. - Péter

Jótékonysági koncert a balettművészért

Ifjú Nagy Zoltán balettművész emlékére és családja javára szervez jótékonysági estet december 27-én Sárközi Gyula, a Madách Musical Tánciskola művészeti vezetője, valamint a KFKI Kamarabalett és a Madách Színház.
2008. december 22. hétfő 08:28 - Hírextra
A Magyar Táncművészeti Főiskola volt rektora, Kossuth-díjas balettművész, a magyar táncművészet egyik meghatározó személyisége 2008. márciusában, 42 évesen hunyt el - emlékeztet a Magyar Nemzeti Balett közleménye.

A Thália Színházban tartandó jótékonysági esten a Magyar Táncművészeti Főiskola növendékei és a Magyar Állami Operaház művészei mellett neves színészek is közreműködnek. Fellép például Apáti Bence, Bacskai Ildikó, Bajári Levente, Csutka István, Gallusz Nikolett, Gálvölgyi János, Hirtling István, Ladinek Judit, Mahó Andrea, Malek Andrea, Oláh Zoltán, Polyák Lilla, Sasvári Sándor, Serbán Attila, Volf Katalin és Zséda.

Ifjú Nagy Zoltán 1985-től volt tagja a Magyar Állami Operaház balettegyüttesének; 1987-ben már magántáncos, 1995-től vezető szólista. Bensőséges átéléssel, és magas technikai színvonalon táncolta el a romantikus, klasszikus és modern balettirodalom legjelentősebb férfi főszerepeit.

Diótörő herceg, Mandarin, Rómeó, Albert, Oberon, Anyegin, Spartacus, Vronszkij - és még megannyi szerep, amelyben a táncos maradandó és kimagasló művészi alakítást nyújtott. Tehetsége és tudása pótolhatatlan a magyar balett- és táncművészeti életben - tudatták a szervezők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását