2024. május 18. - Erik, Alexandra

A Fidesz elutasítja az alacsonyabb támogatást

Teljes mértékben elfogadhatatlannak tartja és elutasítja a Fidesz a gyógyászati segédeszközök támogatásának csökkenését.
2009. augusztus 8. szombat 14:51 - HírExtra
Az Országgyűlési Biztos Hivatala az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: "sem alkotmányos, sem költségvetési, sem egyéb szempontból nem indokolható, hogy az állam a megszorítások során éppen azoknak az áldozatára számítson, akik számára a hétköznapi életet segítő, támogatott eszközökhöz való hozzáférés az egyetlen esély a méltó élethez".

Az Egészségügyi Minisztérium reagálásában azt közölte az MTI-vel: a támogatási rendszer átalakítása a betegek érdekeit tartja szem előtt, kidolgozásában a tárca és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nagy mértékben támaszkodott a szakmai és betegszervezetek tapasztalataira, és számos kérdésben sikerült konszenzusos, mindenkinek megfelelő megoldásokat találniuk.

Mindezzel kapcsolatban Kupper András szombati sajtótájékoztatóján kifejtette: Szabó Máté nyilatkozatában a Fidesznek gyakorlatilag minden kifogásával egyetért.

A fideszes politikus hangsúlyozta: vannak olyan emberek, akiknek nem kell fizetniük a gyógyászati segédeszközökért, akiknek a társadalmi beilleszkedéséhez az épeknek, az egészségeseknek kell minden segítséget megadniuk.

Kupper András még júliusban közölte, hogy az ombudsmanhoz és az Alkotmánybírósághoz fordul a Fidesz, ha a kormány elfogadja és bevezeti azt a rendeletet, amely alapján mostantól fizetniük kell a gyógyászati segédeszközökért azoknak is, akik eddig ingyenesen jutottak ezekhez hozzá.

Szombaton a politikus ezzel összefüggésben kifejtette: lehet, hogy az ombudsmannal együtt fognak az Alkotmánybírósághoz fordulni, de lehet, hogy Szabó Máté egyedül teszi ezt meg. Erről még konzultálnak majd az országgyűlési biztossal - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ferooo1
2009. augusztus 8. 18:19
MÉGIS SZEMET HUNYNAK EZ A MELOSNAK JÁR HÁT AKIK A HÁTTÉRBEN INTÉZIK MIT NYULNAK A KŐZBŐL
ferooo1
2009. augusztus 8. 18:17
PEDIG VOLNA MIT VIZSGÁLNI ----AMI A HÁZI ÁPOLÁSBAN VAN FOGJ 4-6 IDŐS EMBERT FOGD RÁ TEHETETLEN MAJD TE ÁPOLOD NÉHA LEMÉSZ HOZZÁ KAPSZ MINIMÁLBÉRT BENZINPÉZT TELEFOKÁRTYÁT STB MINDENÜTT HALLJUK HOGY ÁLL AZ EGÉZSÉGÜGY HÁT EZ NEM AZT MUTATJA ERRŐL MINDENKI TUD ORVOS JEGYZŐ
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását