2024. április 27. - Zita

Kitiltanák a quadokat a városból

Hadat üzent a brüsszeli városirányítás közlekedési főfelelőse a quadoknak, vagyis a motorkerékpár módjára kormányozható négykerekű gépjárműveknek.
2009. augusztus 7. péntek 16:34 - HírExtra
Christian Ceux azzal érvel, hogy ezeket a járműveket eredetileg a nagyon egyenetlen terepen való "élménymotorozásra" fejlesztették ki. Két első kerekük keskenyebb, a két hátsó viszont majdnem a versenyautók kerékszélességével vetekszik, és hallatlanul strapabíró a rugózásuk. Nagyvárosba nem valók - hangsúlyozza a brüsszeli politikus.

A quadok a kilencvenes években tűntek fel Belgiumban, és egyre népszerűbbek. A fővárosban 2006. december 31-i adatok szerint még csak 41 ilyen járművet regisztráltak, idén július 31-én azonban már 81 volt a számuk. Ez nem éppen félelmetesen sok, de tény, hogy a quadozás a legkevésbé sem környezetbarát tevékenység a zsúfolt belvárosi forgalomban, és ha ehhez a járműben rejlő különleges képességek kihasználásának vágya is társul, akkor abból egészen hajmeresztő dolgok következhetnek: nem lesz többé akadály a városban a magas járdaszegély, vagy egy lépcsősor.

Christian Ceux szerint meg kell óvni a brüsszelieket attól, hogy a quadosok fülsiketítő zajjal manőverezzenek az utcákon.

Belgiumban Brüsszel nem lenne úttörő a járműtípus kitiltásában: Antwerpenben ezt már idén június végén megtették.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását