2024. május 19. - Ivó, Milán

Idén kaszálhat a Sziget?

Nyereséges lehet az idei Sziget fesztivál a rendezvényt szervező cég ügyvezetője szerint, azonban Gerendai Károly "az új vírus körüli hisztéria" és az újfajta, félárú napijegyek miatt még nem teljesen optimista.
2009. augusztus 7. péntek 07:20 - HírExtra
Az előzetes jegyeladások az előző év azonos időszakához viszonyítva nem mutatnak visszaesést, sőt, néhány százalékos emelkedést is tapasztaltunk, de igazából minden a napijegyesektől függ majd - mondta Gerendai Károly az MTI-nek adott interjúban.

Mint kifejtette, a fesztivál a tavalyi, 385 ezres látogatószám elérésekor már nyereséges lehet, azonban az úgynevezett éjszakai jegyek miatt idén nehezebben terveznek a bevétellel, mert nem tudják milyen arányban fogynak majd a teljes árú és a félárú jegyek. (Idén újdonság a Szigeten a 23.00 óra utántól érvényes félárú, 5250 forintos napijegy). Gerendai Károly azt mondta, "a H1N1 vírus körüli hisztéria" miatt sok telefont kapnak, hogy visszaváltanák a jegyeket, mert a szülők az influenzától való félelmük miatt nem engedik ki gyerekeiket a fesztiválra.

"A sajtónak sikerült elérnie, hogy egy influenzajárványtól mindenki beijedt" - fogalmazott az ügyvezető. Hangsúlyozta: nincs ok az aggodalomra, hiszen nincs járvány Magyarországon, sem Európában, ahol minden más nagy fesztivál probléma nélkül lezajlott. Az ügyvezető kiemelte, hogy a korábbi évekhez képest szigorúbb egészségügyi protokollal készülnek, megnövelték a vécék, a zuhanyzók számát, fertőtlenítő kézmosókat telepítenek, az alkalmazottak külön egészségügyi oktatáson vesznek részt, lesz fertőzőbeteg elkülönítő és több betegszállító autó áll rendelkezésre.

Gerendai Károly beszámolt arról, hogy a nagyszínpadon a péntek-szombat-vasárnapi legnagyobb sztárfellépők nagyságrendileg azonos pénzért jönnek a Szigetre, fellépti díjuk "forintban a 100 millióhoz van közelebb, mint az 50-hez". Az idei újdonságok kapcsán szólt arról, hogy külön színpadon lépnek fel a magyar sztárok, most először nem keverik a magyar és a külföldi fellépőket a nagyszínpadon. Mint mondta, ezt a magyar zenekarok is örömmel fogadták, ugyanis így valóban azok előtt zenélhetnek majd, akik rájuk kíváncsiak.

Ez a színpad lesz a második legnagyobb a Szigeten, mintegy 20 ezer ember előtt tudnak majd itt játszani a magyar fellépők. Gerendai Károly közölte: a tavalyi, nagy vihart kavart Újpest kontra Sziget per óta "nem nagyon" kommunikáltak a kerület polgármesterével. Az őszi, nem jogerős ítéletben a bíróság elutasította az újpesti önkormányzat keresetének azon részét, amelyben azt kérte, tiltsák el a szervezőket a 22 és reggel 6 óra közötti zenés és egyéb műsoros események megrendezésétől, valamint a zene- és műsorszolgáltatástól. Ugyanakkor a bíróság a szervező céget eltiltotta a határértéket meghaladó zajkibocsátástól, és arra kötelezte, hogy annak megakadályozására a már bevált hangerőszabályzó és zajszigetelő berendezéseket alkalmazza a jövőben.

A szomszédos kerületek vezetőit meghívták a hangtechnikával, a zajszigeteléssel kapcsolatos egyeztetésre, valamint a szokásos hangpróbára is. Az ügyvezető leszögezte: idén is nagy gondot fordítanak arra, hogy a Hajógyári-szigetről kiszűrődő zaj ne zavarja a környéken élőket; a tavaly bevált, a hangerőt automatikusan szabályozó hanglimiterek használatát kiterjesztették a vendéglátósok helyszíneire is. Elmondása szerint még nem dőlt el véglegesen, maradnak-e az öt plusz egy-két napos Sziget fesztiválnál, vagy esetleg visszatérnek a korábbi 7+1 napos, hosszabb rendezvényhez. Gerendai Károly végül az MTI-nek elmondta, hogy személy szerint több fellépőre is nagyon kíváncsi, például a katalán La Fura dels Baus utcaszínházra, a Tankcsapda, a Manic Street Preachers, a Klaxons, vagy a White Lies koncertjére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását