2024. április 28. - Valéria

Újra árvízvédelmi készültség

Harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Rába szentgotthárdi szakaszán - tájékoztatta az MTI-t szerdán Nádor István, a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatója.
2009. augusztus 5. szerda 10:33 - HírExtra
A folyó a hajnali órákban 419 centiméteres vízállásnál tetőzött, ami csaknem egy méterrel kevesebb, mint a júliusi árvíznél mért maximális szint - mondta.

Az igazgató tájékoztatása szerint vízátfolyások miatt le kellett zárni a Rátót-Rábagyarmat, a Csörötnek-Rönök és a Csörötnek-Vasszentmihály közötti utat, valamint a nap során sor kerülhet a Csákánydoroszló és Ivánc közötti út lezárására is.

Nádor István elmondta: mezőgazdasági területeket már elöntött a víz, lakott területeket azonban ezúttal nem fenyeget az áradás. Szavai szerint az ausztriai vízgyűjtőkön már nem esik az eső, ezért a szakemberek szerint az árhullám levonulása nem okoz majd különösebb problémákat.

Az igazgatóság folyamatos figyelőszolgálatot tart fenn, az osztrák vízügyi szervekkel való kapcsolattartás mellett a szükséges helyeken a töltésekben lévő zsilipeket lezárta. Az érintett önkormányzatokat is rendszeresen tájékoztatják az árvízi helyzetről - mondta a vízügyi igazgató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását