2024. május 7. - Gizella

Hibaelhárítás miatt nem járt a 3-as metró

Elhúzódó hibaelhárítás miatt nem járt a 3-as metró szerda délelőtt a Nagyvárad tér és a Deák Ferenc tér között, a pályát szerda éjjel javítják ki véglegesen.
2009. augusztus 5. szerda 15:45 - HírExtra
A Kálvin téri megálló peronja mellett az egyik sínt rögzítő úgynevezett magánaljak elváltak a vasbetontól, ezért a szakemberek múlt éjszaka az érintett sínszálat kiemelték, az elvált tartórészeket pedig megragasztották - olvasható a BKV közleményében.

A szerda reggeli üzemkezdet előtt derült ki, hogy a ragasztás nem kötött meg kellőképpen, ezért az annak környezetében lévő sínvégeket ideiglenes hevederes kötéssel erősítették meg. Emiatt folyamatos felügyeletet tartottak, valamint óránkénti 5 kilométeres sebességkorlátozást rendeltek el, de a nagy terhelést a hevederek nehezen viselték, ezért úgy döntöttek: biztonsági okokból leállítják a reggeli csúcs után a szerelvények közlekedését.

A hevederes kötést erősebbre cserélték, ezzel - a BKV közlése szerint - a kisiklásveszélyt előzték meg, a metróforgalom pedig - az előre jelzett húsz perc helyett - egy óra múlva újra elindulhatott. A sínhibát a szerda éjszakai üzemszünet idején véglegesen kijavítják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását