2024. május 20. - Bernát, Felícia

Megerősítették: őrizetben a turisták

Irán kedden közölte, hogy jelenleg is folyik három amerikai turista kihallgatása, akiket a múlt héten vettek őrizetbe. Az Irán nyugati részén fekvő kurdisztáni tartomány egy biztonsági tisztviselője az al-Alam arab nyelvű tévéállomásnak elmondta, hogy a három amerikait négy nappal ezelőtt, pénteken fogták el.
2009. augusztus 4. kedd 12:51 - HírExtra
Egy forrás nyilatkozata szerint a két férfit és egy nőt azt követően vették őrizetbe, hogy behatoltak Iránba. Kadr Hamadzsan magas rangú kurd biztonsági tisztviselő közölte, hogy a három személy Irak Iránnal határos északi területén lépett iráni területre. Az iráni Press TV szerint az amerikaiakat tiltott határátlépés miatt vették őrizetbe Malah-Hor térségében a határon.

A BBC világrádió azt mondta, hogy kalandvágyó hegymászókról van szó, de egyes internetes oldalak, valamint az amerikai sajtó szerint egyikük, Shane Bauer szabadúszó újságíró, akit korábban az iraki kurdisztáni választások tudósításával bíztak meg. Barátnőjét Sarah Shourdnak hívják. Egyelőre nem világos, hogy a harmadik személlyel, Joshua Fattallal hogy kerültek kapcsolatba.

Az amerikaiak előzőleg az iraki fővárostól 260 kilométerre fekvő Szuleimáníja iraki kurd városba érkeztek az autonóm kurd régió fővárosából, Erbílből a múlt szerdán. Irak és Irán között nincs mindenütt jól értelmezhető határjelzés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását