2024. május 5. - Györgyi

Februárban lesz Fidesz-program?

Ha nem lesznek előre hozott választások, a Fidesz valószínűleg csak 2010 elején, februárban hozza nyilvánosságra választási programját.
2009. augusztus 4. kedd 10:10 - HírExtra
A napilap keddi száma szerint a részprogramok készítése már lázasan folyik, közel harminc munkacsoport, műhely és legalább száz politikus-szakértő dolgozik rajta. A különböző terveket, elképzeléseket adott pillanatban mérlegre teszik, s a helyzetnek megfelelően politikai döntéssel választják ki a megfelelőt.

A Népszabadság úgy tudja: Szabó Erika fideszes képviselő vezetésével alakítják ki a személyi feltételeket. A "képzési igazgatóságon" - amely az elnöki stábhoz tartozik - már különböző szakembereket, politikusokat készítenek föl államigazgatási, regionális és helyi igazgatási feladatok ellátására. Közülük kerülnek majd ki Fidesz-kormányzás esetén az állami cégek vezetői és felügyelőbizottsági tagjai is - olvasható a lapban.

A Fidesz elnöke Navracsics Tibor frakcióvezető mellett - aki a központi közigazgatás felelőse - másoknak is adott kormányzati felkészülésre szóló megbízást. Szijjártó Péter elnöki stábfőnök tájékoztatása szerint Szapáry György volt MNB-alelnök a nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartás, Balogh Gábor öttusázó világbajnok a sportkoncepció és utánpótlás-nevelés, Fónagy János a MÁV és a tömegközlekedés koncepciójának felelőse. Szász Károly volt PSZÁF-elnököt pedig Orbán Viktor a pénzügyi felügyeleti rendszer átgondolásával bízta meg.

A Fidesz külügyi stratégiájáról Németh Zsolt és Martonyi János koordinálásával rendeztek konferenciát, a környezetvédelemért Nagy Andor és Illés Zoltán felel, a kultúra területe Halász Jánoshoz tartozik. Az euró bevezetésének előkészületeit Járai Zsigmond volt MNB-elnök felügyeli. Varga Mihály a pénzügyi műhely, Matolcsy György pedig a gazdaságpolitikai műhely felkészülését koordinálja - áll a cikkben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását