2024. május 29. - Magdolna

Zemplén lesz a kultúra és a zene központja augusztusban

Harminc helyszínen félszáz rendezvény várja a kultúra és a zene szerelmeseit idén is a Zempléni Fesztiválra, amelyet augusztus 7-től 16-ig rendeznek meg.
2009. augusztus 1. szombat 16:04 - HírExtra
Immár tizennyolcadik alkalommal csendülnek fel a fanfárok, és kezdődik meg augusztus 7-én a Zempléni Fesztivál, amely egyúttal a várak, kastélyok és a tokaji bor fesztiválja is. A szervezők közlése szerint - a fesztivál eddigi hagyományaihoz híven - a zene és a tánc műfajához kapcsolódó produkciókat sorakoztat fel, a rendezvény kiemelt programjai mellett a már megszokott kirándulások, kamarakoncertek és dzsesszestek egészítik ki a kínálatot.

A tíz napon át tartó zenei kavalkád a klasszikus zenétől a dzsessz műfaján át számos neves egyéniséget felvonultat, világhírű fellépőkkel, a tervek szerint augusztus 9-én a Crescendo con Spirito Nyári Művészeti Akadémia tanárai és növendékei lépnek fel, Haydnra emlékeznek A halászlányok című opera előadásával, a darab a tokaji Paulay Ede Színházban kerül színre ugyancsak a Crescendo Akadémiával együttműködésben, augusztus 8-án.

A kínai Li Csi a nyitókoncerten Mendelssohn e-moll hegedűversenyét játssza az MR Szimfonikusokkal, a Pintér Béla Társulat a sátoraljaújhelyi Latabár Színházban vendégszerepel legendás produkciójával, a Parasztoperával.

A széphalmi Magyar Nyelv Múzeumában a Radnóti-év alkalmából Bálint András Radnóti Miklós verseiből álló költői estje hangzik el. A füzérradványi Károlyi-kastélyban pedig borkóstolással egybekötött koncertet ad az Auer Quartet.

Dzsessz és világzenei estek több településen is gazdagítják a programot, a Triginta Percussion Bodrogkeresztúron, a Bohém Ragtime Band Tolcsván, a Mitsoura Tokajban lép föl, míg a fesztiválalapító Liszt Ferenc Kamarazenekar adja idén is a záróhangversenyt a sárospataki református templomban, amelyen Haydn és Mendelssohn egy-egy műve szólal meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását