2024. május 28. - Emil, Csanád

Műtét közben fogták el az illegálisan kísérletező orvost

Az őssejtek akár gyógyíthatatlannak hitt betegségeket is kezelhetnek, nagyban javíthatják a súlyos betegek állapotát, ám felhasználásuk a hatályos törvények miatt rettentő korlátolt - ebbe bukott bele a magyar sztársebész is.
2009. július 30. csütörtök 13:49 - HírExtra
Gondoljuk el, hogy épp az egyik 50-es IQ-ju cicababa amúgy sem kicsi melleit duzzasztjuk még nagyobbra egy mesterséges implantátum segítségével, amikor a rendőrség ránk rúgja az ajtót, és azt mondja: el a mellektől, maga velünk jön! Valami hasonló történt Seffer István sztársebésszel is, akit a rendőrség azzal vádol, hogy több helyszínen is végzett illegális őssejtbeültetéseket - amiért akár 8 évet is kaphat. A beavatkozásokat állítólag esetenként ötmillió forintért végezte el.

– A doktor elmondta, ne higgyem, hogy azonnal talpra állok - meséli egy neve elhallgatását kérő páciens. – Nem vártam csodát, de két hónap alatt fantasztikus változáson mentem keresztül. Látásom megjavult, fél év után újra képes lettem szabályozni az ürítést. A beültetést ambulánsan végezték, a húszperces kezelés után egy órával mehetett haza.
– Húszcentis tűvel szúrtak meg a szemem sarkánál, az agyamig hatolva juttatták be az őssejteket - emlékszik. – Hálával gondolok a doktorra. Nem értem, miért bánnak úgy vele, mint egy bűnözővel.

Seffer István testvére, Tibor cáfolja, hogy öccsének köze lenne illegális tevékenységhez : Klinikánk laboratóriumát kibérelte az IRM Magyarország Zrt., amely egy ideig terápiás célú őssejtgyűjtésre és -tárolásra szóló engedéllyel végzett ilyen tevékenységet. A cég engedélyét visszavonták, többé nem foglalkoztak őssejttel - közölte dr. Seffer Tibor. Hogy mi lesz a vége, az majd kiderül: a Népszabadság információ szerint például az egész kamu volt, nem is volt semmilyen őssejt kezelés, csalás volt az egész.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását