2024. május 20. - Bernát, Felícia

Flúgos Futam a Hírextrával

Az első Magyar Flúgos Futam nemcsak egy jó kis buli, hanem egy jótékonysági verseny is, amin csapatunk is indul. A további részletek Bánhalmi Norberttel készült interjúnkból kiderülnek.
2009. július 30. csütörtök 08:09 - Zelenij Linda
Augusztus 15-én rajtol az első Magyar Flúgos Futam Budapest - Balaton útvonalon, amiről exkluzív tudósítást olvashatnak majd, mivel szerkesztőségünk is indít egy csapatot. Az útvonal természetesen titkos, hiszen pontról, pontra kell haladni, és a feladatok megoldása révén lehet előre jutni. Ám ez nem csak játék, hanem egy jótékonysági rendezvény is, melynek célja a Fóti Károlyi István Gyermekközpont támogatása.

Ahhoz, hogy jobban megértsük rendezvény lényegét megkerestük Bánhalmi Norbertet a futam egyik rendezőjét.

Honnan jött az ötlet, hogy megszervezzék az első Magyar Flúgos Futamot?

Gyerekkorom óta nagy rajongója vagyok a meséknek, és úgy érzem sosem fogom ezt kinőni. Réges-régen ment egy rajzfilm fura autókkal és alakokkal, akik különféle vicces és érdekes feladatokkal küzdöttek meg, ez volt a Flúgos futam. Három évvel ezelőtt már átélhettem egy kicsit ezt az életérzést, amikor a Gumball3000 elnevezésű, több országot érintő, luxusautó-túra egyik állomása Budapesten volt. Akkor eldöntöttem, hogy egyszer én is szeretnék egy ilyennek teljes egészében a részese lenni, csak kicsit más formában és mondanivalóval. Most talán ez az álom valóra válhat.



Nem mellékesen ez egy jótékonysági megmozdulás is, amivel a Fóti Károlyi István Gyermekközpontot szeretnétek támogatni. Miért pont őket választották?

Fóton nőttem fel és oda kötnek a fiatalkori emlékeim is. Emellett nagyapám és apám is sokat tett a városért és most ezt a tradíciót szeretném tovább vinni. Ezért esett a választásom a Fóti Károlyi István Gyermekközpont gyermekeinek támogatására.

Mi a célja és mondanivalója a rendezvénynek?

Játék
Már csak korlátozott számú versenyzői hely van szabadon. 2009.08.01. és 2009.08.14. között, minden nap kisorsolásra kerül egy - egy darab, az az összesen 15 db VIP versenyzői licensz az oldal regisztrált tagjai között. Nem kell mást tenni, mint regisztrálni erre az oldalra tagként. Ha a nyertes megfelel a verseny kiírásban leírtaknak, már is részt vehet a versenyben vagy autóval vagy motorral.
A gyermekközpont megsegítse mellett több célja is van a versenynek. Amit leginkább kiemelnék, az a balesetmentes közlekedés és az emberek bíztatása a sebesség korlátok betartására . Éppen ezért választottuk a Budapest-Balaton útvonalat, hogy a résztvevők észrevegyék, milyen gyönyörű tájakon keresztül lehet oda eljutni. Szeretnénk, ha mindenki kicsit kikapcsolna , lelassulna és több figyelmet fordítana embertársaira. Ezért egy autóban legalább ketten fognak ülni: egy sofőr és egy navigátor. Az eddig regisztráltak között párok és barátok is vannak szép számmal. Sokan szinte csapatépítő tréningnek tekintik az egészet, ugyanis a játékos feladatok megoldáshoz, és a soron következő ellenőrző pontok megtalálásához komoly csapatmunkára lesz szükség.
Motoros indulók esetében kicsit más lesz a helyzet, de várhatón ott is lesz kisebb csapatokba tömörülés és összedolgozás.

Mi jár a nevezési díjért cserébe, és hogyan támogatják ezáltal a versenyzők a gyerekeket?

A nevezési díj tartalmazza a versenyben való részvételi jogot. Emellett a szponzorok különböző ajándékokkal látják el az indulókat, valamint olasz vacsora, welcome drink és egy fergeteges party várja a résztvevőket. Természetesen a küzdelem értékes ajándékokért folyik. A nevezési díj autónként 15.000 Forint, motoronként pedig 10.000 Forint. Ezekből a pénzekből fedezik a szervezők a felmerülő költségeket, így a támogatók pénzbeli, tárgybeli vagy egyéb szolgáltatásbeli felajánlásait is, melyet a gyerekek kapnak meg.



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását