2024. április 29. - Péter

MDF: a szociális juttatások érjék el a céljukat

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a szociális juttatások elérjék a céljukat.
2009. július 28. kedd 12:58 - HírExtra
Az MDF-es politikus kiemelte: egyetértenek Szepessy Zsolt monoki polgármester javaslatával, amely a szociális kártya bevezetéséről szól. Ezzel a kártyával lehetne vásárolni, és ellenőrizni is lehetne, hogy mit vásárolnak vele - közölte az MTI kérdésére Pusztai Erzsébet.

Az MDF vizsgálja, hogy a szociális kártyának milyen előnyei lennének - mondta, megemlítve a feketegazdaság csökkenését. A politikus kijelentette: nem igaz, hogy a szociális kártyával korlátoznák a rászorulók gazdálkodását, hiszen azzal minden szükséges dologhoz hozzájuthatnának.

Emlékeztetett arra: az MDF kezdeményezi azt is, hogy csoportosítsák át a családi pótlék összegét az egész napos ingyenes iskolák működtetésére, ahol a gyerekek meleg ételt és tankönyveket kaphatnának.

Mint mondta, pártja javaslata szerint a családi pótlék összegét 14 éves korig az iskolák kapnák, azt követően pedig azok a családok, akik taníttatják a gyerekeiket.

Pusztai Erzsébet korábban úgy magyarázta a javaslatot: minden normatívát, ami szétaprózva, rengeteg adminisztrációval jut el az iskolákba, valamint az iskoláskorú gyerekek után jelenleg fizetett családi pótlék összegét el kell juttatni az iskoláknak az állami normatíva megemelése formájában.

Újságírói kérdésre közölte: az MDF nyáron elvégzi a szükséges számításokat, majd ősszel a parlament elé viszik az egész napos ingyenes iskoláról szóló törvényjavaslatukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását