2024. május 14. - Bonifác

Amit a piercingekről tudni kell: előnyök és hátrányok

Milyen az intim piercing? Veszélyes lehet, ha a nyelvünket szúrjuk át? Ma már nagyon divatosak a különféle testékszerek, de néha nem árt az óvatosság, mert egy rossz szúrás az életünkbe is kerülhet.
2009. július 27. hétfő 08:06 - Kővári Adrienn

Fertőzés veszély

Hiába legyintünk csak, hogy úgysem lesz semmi baj, mert csak egy picike szúrásról van szó, ennek a picike szúrásnak is megvannak a maga veszélyei. Mivel egy sebet okoznak ilyenkor a testünkön, így az könnyen elfertőződhet, ezért szabad csak olyan szalonba elmenni, ahol megfelelően sterilek a körülmények.

Felléphetnek allergiás reakciók, esetleg gyulladás is. Mivel minden embernek máshogyan reagál a teste, így akár velünk is előfordulhat. Ha huzamosabb ideig áll fel a probléma mindenképp forduljunk orvoshoz, vagy menjünk vissza a szalonba.

Ha a szánkba tetettünk be valamilyen piercinget, esetleg csak szeretnénk, akkor nem árt, ha előtte felkeresünk egy fogorvost. Ezek egyedi problémák lehetnek, mert akár úgyis állhatnak a fogaink a szánkban, hogy zavarni fogja őket a karika.

Intim piercingek

Amikor rászánjuk magunkat, hogy egy izgató testékszerrel lepjük meg magunkat, akkor előtte mindenképp konzultáljunk párunkkal, mivel nem mindenki szereti ezeket az ékszereket. Ha ő is beleegyezett, akkor keressünk egy megbízható szalont.

A nemi vágy fokozására tetet be az ember intim piercinget. A legnépszerűbb a csiklóba helyezett ékszer, ami külön ingerli a csiklószövetet szex közben. Nagyon körülményes az ilyen piercingnek a betétele, mert a lyukasztást követően szükségünk lesz két, akár négy hónap sebgyógyulásra is. Fáj is a felhelyezése, otthon semmiképp se álljunk neki kísérletezgetni, mert annak nem lesz jó vége.

Rengeteg mindenre vigyázni kell, súlyos fertőzéseket kaphatunk el, ilyen a hepatitis B, C, vagy a HIV vírus. Ezekkel nem riogatni akarják az embereket, de sajnos egy olyan helyen, ahol nem fertőtlenítik le a tűket, bármit elkaphatunk, akár a legsúlyosabb betegségeket is.

Ezekre jobb, ha felkészülünk

A legtöbb piercinggel először csak a baj van, talán még meg is fordul az ember fejében, hogy kiveteti. A szájba, nyelvbe tett ékszer a legtöbb esetben begyullad, de fel is dagadhat. Ne csodálkozzunk, ha nyelv piercingünknek köszönhetően pár napig a joghurtokon kívül semmit sem tudunk majd lenyelni. Rosszabb esetben légzési nehézségek is jelentkezhetnek.

A köldök piercingek is eleinte sokszor begyulladnak, s váladékoznak, de idővel ez el fog múlni, ha nem akkor keressünk fel egy szakorvost.

Bizonyos időszakokként keressük fel orvosunkat, hogy leellenőrizze minden rendben van-e a piercingünk háza táján.

Mielőtt rászánjuk magunkat érdemes elgondolkodni, hogy tényleg szeretnénk-e, hova is akarjuk. Majd keressünk fel egy megbízható szalont, ilyenkor az árakat ne vegyünk figyelembe, mert a legolcsóbb nem féltetlenül a legjobb. Utána már csak egy dologgal vigyázzunk: ha egyszer elkezdtük már nincs vissza út, hamarosan jönni fog a követező testékszer.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását