2024. május 2. - Zsigmond

Vesztegetéssel vádolják az ellenőröket

Vesztegetés és más bűncselekmények miatt vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Közlekedési Hatóság két volt közúti ellenőrével szemben.
2009. július 24. péntek 18:35 - HírExtra
A két ellenőr 2007-ben és 2008-ban Veszprémben és a megye területén közúti fuvarozást végző személyektől kért vagy fogadott el kisebb-nagyobb pénzösszegeket azért, hogy szemet hunyjanak a teherkocsik túlterhelése, illetve azok nem megfelelő műszaki állapota miatt - mondta Csányi Zoltán. Hozzátette: a két ellenőr a fizetség fejében eltekintett a "szabálytalanságok miatti eljárásoktól" és bírságoktól is, illetve tájékoztatták a fuvarozókat a várható ellenőrzési helyszínekről.

A bűnügy gyanúsítottjai esetenként 10-40 ezer, máskor 40-60 ezer forintot kaptak, de egyes vállalkozóktól 100-150 ezer forint juttatásban is részesültek - mondta Csányi Zoltán.
Közlése szerint T. A. - az egyik ellenőr - több esetben készített hamis határozatot egy-egy jármű műszaki vizsgája érvényességi idejének a meghosszabbításáról, így őt közokirat-hamisítással is gyanúsítják.

A főkapitányság sajtóügyeletese szerint több mint egymillió forint összegű "kenőpénzt" sikerült a gyanúsítottakra rábizonyítani, de a rendőrség feltevése szerint a házkutatások során lefoglalt 3,8 millió forint készpénz is "bűnös úton került" a két volt közúti ellenőr birtokába.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását