2024. június 16. - Jusztin

Fejtőről nevezték el a könyvesboltot

A tavaly elhunyt történész-író, Fejtő Ferenc nevét vette fel a Kossuth Kiadó csütörtökön felavatott budapesti könyvesboltja; az üzlet a kiadói csoport áprilisban átadott újpesti székházában, a Libro Udvarban kapott helyet.
2009. július 24. péntek 06:35 - HírExtra
Mint a Kossuth Kiadó vezetője, Kocsis András Sándor az avatóünnepségen elmondta, a könyvesbolt jelenleg 15 kiadó termékeit: szépirodalmi műveket, ismeretterjesztő köteteket és hangoskönyveket kínál; a kiskereskedelmi tevékenységen túl kisebb viszonteladókat is kiszolgál.

A Fejtő Ferenc nevét viselő könyvesboltban helyet kapott a tavaly nyáron elhunyt író mellszobra, illetve portréja is. Mint Agárdi Péter irodalomtörténész, Fejtő életrajzírója felidézte, az irodalmár neve nemcsak azért került szóba, mert a Kossuth több kötetét is kiadta, hanem azért is, mert igazi "könyves ember" volt, már felmenői is lapkiadással és könyvkereskedéssel foglalkoztak.

Kocsis András Sándor emlékeztetett: augusztus 31-én lesz Fejtő születésének 100. évfordulója, ebből az alkalomból szülővárosában, Nagykanizsán emlékház nyílik tiszteletére, illetve a Kossuth Kiadó hangoskönyvet jelentet meg.

Felidézte: a könyvesboltnak is helyet adó korszerű irodaház és logisztikai központ építése 2008 márciusában kezdődött meg a könyves vállalat többségi tulajdonosa, a Libro Trade Kft. megrendelésére.

Az üzletet ünnepélyesen megnyitó Derce Tamás, a IV. kerület polgármestere köszönetét fejezte ki az építtetőknek, amiért ők is bíznak benne, hogy a beruházás helyszíne, az Újpest-Városkapu metrómegálló közelében található Bocskai utca környéke rövidesen meg fog újulni.

A Kossuth-cégcsoport vezetője az eseményen bejelentette azt is, hogy Kőrössi P. Józseffel, a Noran Kiadó korábbi igazgatójával új könyves vállalatot hoztak létre Noran Libro néven.

A bolt avatóünnepségén megjelent Mandur László, az Országgyűlés alelnöke, Marton István, Nagykanizsa polgármestere, valamint Charles Fejtő, az író fia is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását