2024. május 5. - Györgyi

Fidesz: Álbalhét csinálnak az MSZP és a bankok

A Fidesz szerint ami a hitelválság ügyében zajlik, az nem más, mint a felelősök, a szocialisták és a bankok egymásra mutogatása.
2009. július 23. csütörtök 17:05 - HírExtra
"A bankok és a szocialisták egymásra mutogatnak, álbalhékat kreálnak, egymásra próbálják kenni a felelősséget a megoldás helyett", amellyel már rég elkéstek - fogalmazott Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a devizahitelesek problémáira adandó "kormányzati válaszok hiányával" kapcsolatban.

A hitelesek ügyében kialakult helyzetért szerinte egyértelműen az MSZP és a bankok a felelősek. "Hol voltak és vannak a szocialisták akkor, amikor emberek, családok százainak, ezreinek a lakását árverezik el?" - kérdezte Szijjártó Péter.

Mint mondta, egy kormányrendelet kilátásba helyezése senkinek nem adja vissza a tetőt a feje fölé.

Szerinte ami jelenleg zajlik, az olyan "látvány- és szenzációhajhászás", amely kizárólag elhibázott lépések leplezésére szolgál.

Emlékeztetett a Fidesz korábbi indítványaira, amelyekkel - mint fogalmazott - stabilizálni tudták volna a devizahitelesek helyzetét. Ezeket az indítványokat azonban a szocialisták gondolkodás nélkül lesöpörték az asztalról, holott akkor kellett volna a bankokat valójában megregulázni, a felügyeleti rendszert megszigorítani, és nem pedig most - jegyezte meg a fideszes politikus.

A szocialisták és a bankok álbalhéja egyáltalán nem nyújt megoldást az emberek számára - összegezte véleményét Szijjártó Péter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását