2024. április 26. - Ervin

Eladta, majd lopást jelentett

Lopásról tett bejelentést a rendőrségen egy székesfehérvári vállalkozó, aki eladta azt a lízingelt kocsit, amelynek nem tudta fizetni a hitelét. A férfit a hatóság félrevezetéséért feljelentették.
2009. július 23. csütörtök 21:29 - HírExtra
A vállalkozó arról tett bejelentést a székesfehérvári rendőrkapitányságon, hogy a parkolóból ellopták nagy értékű személyautóját, de már a feljelentési jegyzőkönyv felvételekor ellentmondásokba keveredett - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Miután a nyomozók ellenőrizték a bejelentő által elmondottakat és a kocsi parkolásáról szóló állítást egyetlen szemtanú sem tudta megerősíteni, a férfi bevallotta, hogy ő találta ki a kocsilopási történetet - tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr százados.

Mint a vállalkozó elmondta, megvett egy céget, amely lízingelte az autót, s a vásárlással együtt ráhárult a lízinghitel terhe is. Miután nem tudta fizetni a részleteket, a lízingcég el akarta vinni a kocsit. Ezért ő úgy döntött, hogy az autót eladja, a rendőrségen pedig bejelenti, hogy ellopták.

Miután kiderült a csalás, a férfi ellen hatóság félrevezetése miatt feljelentést tettek az ügyészségen.

A férfi esete nem egyedi. Az utóbbi időben egyre gyakrabban folyamodnak ehhez a "módszerhez" a lízingelők, hogy megmeneküljenek a hitel törlesztésétől, a biztosítótársaságok pedig megtérítsék a "kárukat" - mondta el Németh-Kész Mónika.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását