2024. május 4. - Mónika, Flórián

Az MSZP nem hagyja a "bűnbakkereső showműsort"

Az MSZP biztosan nem fogja hagyni, hogy Demeter Ervin, a Fidesz országgyűlési képviselője "bűnbakkereső showműsorral" feledtesse el, hogy az UD Zrt. ügyének ő a főszereplője.
2009. július 23. csütörtök 16:28 - HírExtra
"Ebben az ügyben Demeter Ervinnek vaj van a füle mögött. Vakmerő dolog, hogy erről a tényről úgy kívánja elterelni a figyelmet, hogy elkezd egyre hangosabban kiabálni és másra mutogatni" - fogalmazott a politikus.

A szóvivő szerint az UD Zrt. ügye alapvetően arról szól, valóban létezik-e "a fideszes maszek titkosszolgálat" és annak valóban Demeter Ervin, egykori titokminiszter e az irányítója?

Nyakó István hozzátette: lezárult néhány nyomozás az ügyben, de ezeknek a körülménye önmagában is több kérdést vet fel.

Mint mondta, az biztos, hogy Demeter Ervin kapcsolatban állt az UD Zrt.-vel, és megrendelésszerű ötleteket adott a cégnek.

Az MSZP szóvivője szerint az is tény, hogy Demeter Ervin és Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke, korábbi titkosszolgálati miniszter konkrét információk megszerzésével bízta meg az UD Zrt. vezetőit, korábbi titkosszolgálati beosztottaikat.

A szóvivő szerint a két politikus titkosszolgálati és kormányzati vezetőkre vonatkozó információkat kért a cégtől, olyan információkat, amelyeket csak titkosszolgálati módszerekkel lehet megszerezni.

Nyakó István azt mondta, továbbra is az az egyik legsúlyosabb kérdés, honnan tudott Demeter Ervin az UD Zrt-nél történt házkutatásról, mielőtt az nyilvánosságra került volna. Emlékeztetett arra, hogy a fideszes képviselő már akkor levélben fordult Bencze József rendőrfőkapitányhoz a házkutatásokkal kapcsolatban, amikor ennek tényéről elvben még senki sem tudhatott volna törvényesen és hivatalosan.

Az persze tudhatta mindezt, aki szoros kapcsolatban állt a gyanúba kevert céggel, és Demeter Ervinről ez bebizonyosodott - hangoztatta.

Demeter Ervin kedden az MTI-nek azt mondta, a Fidesz szerint az UD Zrt.-ügyben nem Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) lemondott főigazgatója az egyetlen felelős, ezért meg kell találni a többieket is, akiknek nemcsak távozniuk kell a közéletből, hanem bíróság előtt is felelniük kell a tettükért.

Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy kik lehetnek a további felelősök, Demeter Ervin közölte: Szilvásy György volt titokminiszter már gyanúsított, rajta kívül az igazságügyi és rendészeti miniszter, valamint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök felelőssége is felvetődik, egyelőre nem ismeretes, hogy a volt kormányfő mennyire tudott az ügyről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását