2024. április 25. - Márk

Koncerttel búcsúztak

Herbie Hancock, Quincy Jones, Nancy Wilson és más zenészek koncerten búcsúztak szombaton a kanadai Torontóban a decemberben elhunyt Oscar Petersontól. Peterson elindult immár a második utazására - az első megszületése volt, a második pedig a halála - mond
2008. január 14. hétfő 07:12 - Hírextra

- Minden jót kívánok utadhoz. Mindent neki köszönhetek, egyszerűen pótolhatatlan - tette hozzá Hancock mielőtt játszani kezdett.

Peterson december 23-án torontói otthonában halt meg veseelégtelenség következtében. Nyolcvankét éves volt. A munkáscsaládból érkezett kitűnő művész egyike volt a legtöbb lemezt készítő muzsikusoknak, tíz évvel ezelőtt Grammy-életműdíjjal tüntették ki, s beköltözhetett a jazz halhatatlanjai közé.

A szombati koncert ingyenes volt, amelyen több mint 2500 ember jelent meg. A közönség már tizenkét órával a kezdés előtt kezdett gyülekezni, hogy hallhassa az emlékező zenésztársakat.
Nagyon nagy örökséget hagyott hátra a jazzvilág számára, sokunk számára kijelölte az utat. Jöhetnek még nagy jazz-muzsikusok, de egy sem lesz olyan, mint Oscar Peterson volt - jelentette ki Oliver Jones zongorista, az elhunyt barátja, pártfogoltja.

Hálás vagyok Istennek, amiért találkozhattam egy olyan emberrel, akit egész életemben csodáltam. Amikor játszott a zongorán, azt hallottad, mintha énekelne, táncolna a hangszer, s éreztél minden egyes hangjegyet, akkordot - fogalmazott Stevie Wonder abban az üzenetben, amelyet a koncerten olvastak fel.

Nancy Wilson zokogásban tört ki, amikor elénekelte Petersonnak szóló búcsúdalát, majd kijelentette: senki sem hagyott el, akit szerettem, mindannyian itt vannak velem.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását