2024. május 3. - Tímea, Irma

Kemény lesz a rendőrség az Újpest meccsén

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) mindent megtesz azért, hogy ne legyen szurkolói rendbontás az Újpest FC - Steaua Bucuresti csütörtöki mérkőzés előtt, a stadionban vagy a meccs után.
2009. július 22. szerda 16:38 - HírExtra
A közlemény emlékeztet rá: mind a román, mind a magyar drukkerekre egyforma szabályok vonatkoznak, és amint a rendőrség azt észleli, hogy szabálysértést vagy bűncselekményt követnek el, "nagyon határozottan, a jogszabályokat adta lehetőségek között fog fellépni a rendbontókkal szemben".

Az Európa Liga mérkőzést csütörtökön rendezik a Szusza Ferenc stadionban. A BRFK kiemelten biztosítja a labdarúgó mérkőzést, mind a stadionon belül, mind pedig a stadion környékén.

A rendőrség közleménye szerint a Steaua Bucuresti csapat vezetése arról tájékoztatta a magyar hatóságokat, hogy mintegy 800 román szurkoló fogja a mérkőzést megtekinteni Budapesten.

"A magyar hatóságok a szervezetten érkező szurkolókat nagy erőkkel kísérni fogják egészen a Szusza Ferenc stadionig, majd a mérkőzés végén a hazaútjukat is biztosítják" - írták. Hozzátették: a román csapattal érkeznek Magyarországra a román csendőrség tagjai is, akik - mint minden nemzetközi mérkőzés során - összekötői feladatokat fognak ellátni, feladatuk kapcsolatot tartani a magyar rendvédelmi szervekkel, illetve a Steaua szurkolókkal.

A közlemény szerint a BRFK együttműködik a román csendőrséggel, illetve napi kapcsolatot tart az Újpest FC biztonsági szolgálatával, akik teljes együttműködésükről biztosították a rendőröket.

A mérkőzést megelőző órákban már forgalomkorlátozási intézkedésekre kell számítani Újpesten a stadion környékén, ennek részeként csütörtökön 12 órától éjfélig lezárják a Megyeri utat teljes szélességben a Váci út és a Fóti út között.

A két csapat a múlt hét pénteken Bukarestben találkozott egymással, a Ghencea Stadionban rendezett mérkőzésen a hazaiak nyertek 2-0-ra.

A Steaua szurkolói mérkőzés közben az egyik lelátón kifeszítettek egy magyarokat gyalázó transzparenst. Az eset és más a mérkőzés alatt történt rendbontások miatt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) is vizsgálatot indított.

Ennek ügyében kedden Móring József Attila, a KDNP képviselője bejelentette, hogy írásbeli kérdéssel fordul a külügyi és a rendészeti tárca vezetőjéhez, valamint a sportért felelős miniszteri megbízotthoz.

Móring József Attila úgy fogalmazott, hogy "ennél undorítóbb, ocsmányabb, aljasabb, provokatívabb szöveg nem jelent még meg magyar sporteseményen". Véleménye szerint ennek már semmi köze a szokásos lelátói hangulatfokozáshoz, az ellenfél bosszantásához. Ez nyílt provokáció és sértés volt, nem csak a több mint harminc órát utazó mintegy félezer Újpest szurkoló, és hozzájuk csatlakozó több száz erdélyi szimpatizáns számára, hanem minden olyan embernek, "akit magyar anya szült".

Draskovics Tibor a keddi kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta, hogy ha egy mérkőzésen bűncselekmény történik, bárki is követi el, azt a rendőrségnek meg kell szakítania és eljárást kell indítania.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását