2024. május 5. - Györgyi

Megúszta a kivégzést a házasságtörő hercegnő

Hercegnő a menekültek között: titokban menedékjogot kapott Nagy-Britanniában az a szaúdi hercegnő, aki egy angol férfinak szült házasságon kívüli gyereket.
2009. július 21. kedd 06:50 - HírExtra
A királyi család egyik tagjának fiatal felesége londoni útja alkalmával ismerkedett meg a nem muzulmán angol lovagjával, akivel viszonyt kezdett. A találkozásuk utáni évben a nő teherbe esett, hazájába visszatérve azonban rettegni kezdett attól, hogy idősebb férje gyanúsnak találja viselkedését. A hercegnő ezért rábeszélte angol szeretőjét, hogy újra meglátogathassa őt Nagy-Britanniában, és titokban ott adjon életet gyereküknek.

A nő menedékkérelmét tárgyaló bíróság végül elfogadta a királyi család tagjának érvelését, miszerint hazájába visszatérve rá és gyerekére is súlyos büntetés várna, megkorbácsolnák és halálra köveznék őket. A számára kedvező döntés részeként a brit bíróság névtelenséget is garantált számára.

Amióta elhagyta Szaúd-Arábiát, saját és férje családja is minden kapcsolatot megszakított vele.

A gazdag családból származó hercegnő esete csak egyike azoknak a menedékjogi eseteknek, amelyekben szaúdi állampolgárok folyamodnak brit menedékért, de amelyekről egyik ország kormánya sem beszél nyíltan, mivel az diplomáciai bonyodalmakhoz vezetnének.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását