2024. május 19. - Ivó, Milán

Miért menekül a magyar titkosszolgálat feje?

Lemondott Laborc Sándor a titkosszolgálat első embere. Indoklása értelmetlen, csupán a rendőrségbe és az ügyészségbe rúg bele. Sajnáljuk vagy örüljünk távozásának? Mit tett eddig az NBH vezére?
2009. július 20. hétfő 15:19 - Pénzes Dávid

Ártatlan vagy nem?

Mert két lehetőség van. Laborc teljesen ártatlan az UD Zrt. ügyben, így nincs is mitől tartania az ügyészségi illetve rendőrségi nyomozás kapcsán, hátradőlve várhatja annak végeredményét. Ha pedig – mint ahogy most kinéz – nem volt semmiféle ügy, akkor nem volt és kész. A másik lehetőség, hogy a főigazgató úr többet tud az ügyről annál, mint amit elmond, esetleg benne is van nyakig (de legalább bokáig), hiszen van abban az érvben valami, hogy Szilvásy nélküle nehezen hozhatta volna nyilvánosságra a titkosszolgálat által készített felvételeket.

Ha pedig így van, akkor nem sértődötten kell eldobni a jelvényt, hanem vállalni a felelősséget, mi több, elmondani az általa ismert információkat. Hátha éppen ennek segítségével lehet tisztázni a benne résztvevők szerepét.

Laborc munkássága nagyjából ezzel le is zárult. Hiszen nem vezetése alatt több dolog volt, aminek eredménye nagyjából és egészében véve a zérust közelíti. A Gyurcsány-ellenes zavargások környékén a váci úti rendőrszékházra leadott lövésekről máig nem tudunk szinte semmit, ahogy a Szilvásy által minden március 15. előtt bejelentett terroristagyanús személyekről sem. Egyedül ennek a szerencsétlenül bénázó Magyarok Nyilai nevű szervezetnek három tagját sikerült elfogni – ha egyáltalán léteznek, mert még ez sem biztos.

Elfogadta


Bajnai Gordon miniszterelnök Laborc Sándor lemondást követő nyolcadik percben már kész is volt a válasszal. Elfogadja a lemondását (ezek szerint az indokot is, ami rá sem vet túl jó fényt), és helyére szeptember 1-vel Balajti László dandártábornokot, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat jelenlegi főigazgatóját kívánja ültetni. Jó hír hogy van néhány ügy, ahol gyorsan reagál a kormány. Igaz, a nemzetbiztonság olyan terület, ahol nem engedhető meg a hosszas bizonytalanság.

Mindenesetre csak remélni tudjuk, hogy Laborc úr, nem fog előkerülni még az UD Zrt. kapcsán, mint gyanúsított, és nem azért rúgott bele előre az ügyészségbe és a rendőrségbe, mert fél tőlük.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását