2024. május 22. - Júlia, Rita

Űritik a Balatont a vihar miatt

A vízimentők és a vízirendészek több mint 20 hajóval terelik ki a Balatonból a fürdőzőket, horgászokat és hajókat - mondta Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálat Egyesületének szóvivője az MTI-nek szombaton.
2009. július 18. szombat 13:12 - HírExtra
Tar Mihály közölte: másodfokú viharjelzés van érvényben az egész Balatonon. A vízben ilyenkor tilos fürdőzőknek tartózkodni, és a most érkező viharban ez azoknak a vitorlásoknak sem ajánlott, amelyek egyébként a másodfokú viharjelzésnél még megtehetnék - tette hozzá. Kiemelte: a horgászokat is igyekeznek kiterelni a vízről.

A szóvivő elmondta még: a vízimentők valamennyi hajójukkal vízre szálltak fél 11 körül, hogy a vizirendészettel közösen kiürítsék a tavat, előbbieknek 6, utóbbiaknak 15-16 hajójuk látja el ezt a feladatot.

Tar Mihály kiemelte, hogy a meteorológiai előrejelzés szerint a keszthelyi öbölbe 100-120 kilométer/órás sebességgel érkezik meg a vihar.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását