2024. május 4. - Mónika, Flórián

A lezuhant gép pilótája jól van

Jelenleg nincs életveszélyben a Dunakeszin szombaton délután lezuhant kisrepülőgép pilótája - mondta Bogosi Tibor, a budapesti Árpád kórház ügyeletvezetője az MTI-nek.
2009. július 18. szombat 22:30 - HírExtra
A súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett pilóta állapota stabil - tette hozzá az orvos, aki hangsúlyozta: jelenleg nem áll fenn életveszély, ám a kilátásokról nem nyilatkozhat.
Az MTI úgy értesült, hogy a gép a nézők soraiban egy 12 éves gyereket is súlyosan megsebesített, az ő állapotáról viszont egyelőre nincs információ.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte: többen, közöttük a Közlekedésbiztonsági Hatóság és a Légiközlekedési Hatóság is vizsgálódnak az ügyben. Ez utóbbi szerv szakvéleménye fontos adalék lesz a nyomozást végző Dunakeszi Rendőrkapitányság számára a légi baleset pontos okainak kiderítéséhez. Vizsgálják egyebek mellett, hogy műszaki hiba vagy pilótahiba áll-e a háttérben, esetleg mindkettő - tette hozzá Beluzsárné.

Kovács László, Dunakeszi rendőrkapitánya az MTI érdeklődésére szombaton este azt mondta: a szemtanúk elmondása szerint egy hirtelen széllökés miatt zuhant le a kisgép, ám a végleges és pontos tények megállapításáig hosszas nyomozást kell lefolytatniuk, számtalan szakértő bevonásával. A rendőrkapitány hozzátette: a pilótát még nem sikerült meghallgatniuk.

Szombaton délután a dunakeszi repülőnapon az utolsó manőver közben lezuhant egy Zlin típusú kisrepülőgép, egy ember halálát és egy gyermek súlyos sérülését okozva. A súlyos, életveszélyes állapotban lévő pilótát és a gyermeket mentőhelikopter vitte kórházba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását