2024. május 3. - Tímea, Irma

Vihar, jégeső, és a várva várt hidegfront

Pénteken még országszerte 31-36 Celsius-fokos kánikula várható, szombaton azonban hidegfront érkezik viharos széllökésekkel, helyenként felhőszakadással, jégesővel.
2009. július 17. péntek 09:30 - HírExtra
Narancssárga, másodfokú figyelmeztető riasztás van érvényben a keleti országrészben, ami akkor lép életbe, ha a napi középhőmérséklet három vagy több napon át eléri a 25 Celsius-fokot, vagy akár csak egyetlen napig 27 fokos - közölte Fodor Zoltán.

A hidegfront szombat reggel ér Magyarország nyugati határához viharos széllel, heves zivatarokkal, helyenként felhőszakadással, jégesővel és 80-90 kilométeres óránkénti sebesség fölötti széllökésekkel - tette hozzá a szakember.

Tájékoztatása szerint a kánikula szombat délelőtt a nyugati országrészben, kora délután a középsőben, estére pedig Kelet-Magyarországon is véget ér. A gyorsan mozgó hidegfront várhatóan 6-8 óra alatt halad át az országon, előtte, illetve mögötte 10-15 fokos hőmérsékletkülönbség érzékelhető majd. Szombaton napközben a keleti országrészben még 35 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklet lesz, míg nyugaton már csupán 20-25 fok.

Vasárnap reggelre 12-17 fokig csökken a hőmérséklet. Napközben marad a hűvösebb, 25 fok körüli hőmérséklet, a szél mérséklődik és már csak egy-egy kisebb zápor várható.
Hétfőn újra melegedés kezdődik, 25-30 fokra lehet számítani és a hét közepére visszatér a kánikula - mondta Fodor Zoltán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását