2024. május 20. - Bernát, Felícia

Izrael rakétaelhárítását tesztelte

Sikeres kísérletet hajtottak végre Izraelben az új, saját fejlesztésű rakétaelhárító rendszerrel; most először próbálták ki a rendszert "élesben", harctéri körülmények között.
2009. július 16. csütörtök 07:44 - HírExtra
A tárca szóvivője elmondta, hogy az Iron Dome (Vaségbolt) elnevezésű rendszer egyik rakétája befogott és megsemmisített egy Grad típusú rakétát. Dror felhívta a figyelmet arra, hogy korábban már többször tesztelték a rakéta vezérlő- és irányítórendszerét, de most először hajtottak végre kísérletet "élesben", harctéri körülmények között.

Az izraeli kormány 2007-ben döntötte el, hogy több mint 200 millió dolláros (44,5 milliárd forint) beruházással létrehoz egy korszerű rendszert rövid és közepes hatótávolságú rakéták elhárítására. Ez az Iron Dome, amely arra lesz hivatott, hogy megvédje Izraelt a Gázai övezetből és Libanonból induló rakétáktól.

Védelmi tisztségviselők pénteki közlése szerint a 2010-es határidőre a rendszer valószínűleg kész lesz a bevetésre. A tökéletesítéshez a január közepén véget ért gázai övezeti harcok során gyűjtött adatokat is felhasználják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását