2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Támadnak a szunyogok

Elszaporodtak a szúnyogok Nyugat-Szlovákiában az utóbbi hetek csapadékos időjárásának következtében - írja az Új Szó című pozsonyi napilap keddi számában.
2009. július 14. kedd 12:48 - HírExtra
A vérszívók a reggeli vagy az esti órákban szinte lehetetlenné teszik a vízparton vagy az erdőben való tartózkodást. A leghatásosabb a megelőző jellegű védekezés lenne, amikor nemcsak a már kifejlett példányokat, hanem a lárvákat is elpusztítanák. Ez azonban nagyon költséges, így marad a lokális permetezés, amely szintén komoly összegeket emészt fel.

Rácz Sándor, a Dunaszerdahelyi Regionális Környezetvédelmi Hivatal vízügyi és természetvédelmi osztályának vezetője a lapnak elmondta, hogy az a szlovákiai önkormányzatok a környezetvédelmi minisztériumtól vagy megyei szinten az erre a célra létrehozott alaptól igényelhetnek pénzt a szúnyogirtásra akkor, ha árvizek, áradások következtében katasztrófahelyzet áll elő, vagyis rendkívüli mértékben elszaporodnak a szúnyogok.

A Dunaszerdahelyi járásból a dunai vízerőmű közelében fekvő községek, Vajka (Vojka nad Dunajom), Doborgaz (Dobrohost), Nagybodak (Bodíky) és Bős (Gabcikovo) vezetői fordultak támogatásért a szaktárcához.

A legtöbb település saját forrásból oldja meg a szúnyogirtást, de átfogó szúnyogmentesítési akció híján ezzel csak ideig-óráig lehet megfékezni a szúnyogokat. Pozsony egyes városrészeiben, Károlyfaluban, Dévényben és Dévényújfaluban hétfőn kezdték meg a szúnyogirtást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását