2024. április 26. - Ervin

Közösen veszik a gázt Békésben

Több mint 40 Békés megyei önkormányzat állapodott meg arról, hogy a jövőben közösen kívánják a maguk és intézményeik számára beszerezni a földgázt.
2009. július 14. kedd 16:35 - HírExtra
Farkas Zoltán elmondta: a megyei önkormányzat koordinatív szerepet vállalt fel annak érdekében, hogy a települési önkormányzatok olyan szindikátusi szerződést kössenek egymással, amely közös gázbeszerzéssel akár 20 százalékos megtakarítást is jelenthet.

Az alelnök hozzátette: miután az önkormányzatok illetékes vezetői aláírják a megállapodást, közös nemzetközi ajánlati felhívást tesznek közzé gázszállításra, hiszen az érintett települések, és azok intézményei éves szinten megközelítőleg 10 millió köbméter gázt fogyasztanak el.

Az összefogás eredményeként, mai nettó áron, körülbelül 800 millió forint értékű éves gázszállításra kell majd ajánlatott tenniük a szolgáltatóknak. Az alelnök abban reménykedik, hogy a közös fellépés eredményeként akár 20 százalékkal is alacsonyabb áron juthatnak hozzá az érintett önkormányzatok a gázhoz.

Babák Mihály fideszes országgyűlési képviselő, Szarvas polgármestere azt emelte ki, hogy a város évente 30-40 millió forintot költ gáz vásárlására, s ha az ár csökken, akkor ez jelentős megtakarítást eredményezhet a városnak.

Fekete Zoltán, a román határ melletti, 3.000 lelket számláló Okány polgármestere pedig azzal indokolta a község belépését a konzorciumba, hogy az évi 20 millió forintos forráshiánnyal küzdő településen a gázárból származó várható megtakarítás elérheti a 2,3 millió forintot.

Farkas Zoltán az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a nemzetközi tendert gyorsított eljárásban rövidesen kiírják, hiszen az a cél, hogy még az idei fűtési szezon megkezdése előtt megállapodjanak a győztes szolgáltatóval.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását