2024. május 5. - Györgyi

Fidesz: a kormány pótmegoldásokban tud csak gondolkodni

A Fidesz szerint a nehéz helyzetbe került lakáshitesek által kérhető áthidaló kölcsön csak pótmegoldás, a családoknak nem jelent komoly segítséget, a kormány ezzel csak "elnapolja" a problémát.
2009. július 14. kedd 15:23 - HírExtra
Koszorús László, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője a keddi kormányszóvivői tájékoztatón elhangzottakra reagált az MTI-nek.

A sajtótájékoztatón Szollár Domokos bejelentette: július 28-ától kérhetik a bankoktól az áthidaló kölcsönt a válság miatt nehéz helyzetbe került lakáshitelesek. A kormányszóvivő ezt azzal kapcsolatban közölte, hogy az Európai Bizottság hétfőn jóváhagyta a lakáshitelesek "megmentéséről" szóló programot.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy az erről szóló törvény a lakásfedezettel felvett hitellel rendelkező munkanélküliek, illetve a gazdasági válság miatt nehéz helyzetben lévők számára biztosít állami garanciát, hogy ne veszítsék el otthonukat.

Koszorús László az MTI-nek kifejtette: hosszú ideje tudni lehet, hogy családok százezreinek jelent komoly problémát a devizahitelek megnövekedett törlesztőrészleteinek kifizetése. A kormány azonban eddig csak kommunikációs úton, sajtótájékoztatókon próbálta kezelni a helyzetet - tette hozzá.

A politikus emlékeztetett, hogy a Fidesz 2007 októberében már előállt egy nyolc pontból álló banki fogyasztóvédelmi csomaggal, hiszen - mint fogalmazott - "mindenki tudja, hogy ezeket a problémákat megelőzni kell, és nem folyamatában megoldani". A kormánypártiak azonban hatszor szavazták le a javaslat napirendre vételét az Országgyűlésben - mutatott rá.

Koszorús László álláspontja szerint a kormánynak az áthidaló kölcsönről szóló javaslata egy elkésett pótmegoldás, hiszen a családoknak komoly segítséget nem fog nyújtani.
Rámutatott arra, hogy ez nem politikai és nem is gazdasági jellegű kérdés: ebben a helyzetben egy erős államra lenne szükség, hiszen a bankok addig mennek el, amíg nekik ezt az állam megengedi.

Közölte: a Fidesz szerdára egyeztetést kezdeményezett az Otthonvédők szervezetével, ahol a nyolcpontos banki fogyasztóvédelmi csomagot fogják áttekinteni. Hozzátette, a javaslatot új formában ismét benyújtják szeptemberben a parlament elé, hogy "a kormány tehetetlensége miatt ne kerüljenek a jövőben családok százezrei utcára".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását